onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Dagens rapporter från Malmö-koncerner

|  , , ,

Thule Group
Thule Group, som säljer fritidsutrustning och biltillbehör, fick se omsättningen minska med 31 procent under första kvartalet i år, jämfört med samma period 2022, valutajusterat. Nettoresultatet landade på 275 miljoner kronor, jämfört med 527 miljoner i fjol. Det var främst inom cykelrelaterade produkter om försäljningen sjönk, dock med tuffa jämförelsesiffror

“Vi upplevde även generellt ett försiktigt återförsäljarled vad gällde koncernens övriga sport och fritidsprodukter, med en ovanligt sen start på flera våraktiviteter”, skriver koncernchef Magnus Welander i rapporten.

BHG Group
E-handelskoncernen BHG Group, tidigare Bygghemma, hade redan i mars varnat för en försämring. Koncernens nettoomsättning minskade med nästan 16 procent, med justerat rörelseresultat, EBIT, på -69 miljoner kronor.

”Den svaga efterfrågan kombinerat med stora lager i marknaden sätter press på såväl försäljning som lönsamhet i första kvartalet. Mars som normalt sett är största månaden i kvartalet präglades i år av kallt väder vilket påverkade försäljningen negativt”, kommenterar BHG:s koncernchef Gustaf Öhrn.

Boozt Group
Desto bättre gick det för Boozt Group, som enligt branschsajten Market har blivit Sveriges största e-handelsbolag sett till omsättning. Under första kvartalet ökade försäljningen med 7 procent till över 1,5 miljarder kronor.

”Året fick en bra start med stark tillväxt i januari och början av februari. I mars var kundaktiviteten mer återhållsam, troligtvis till följd av den försenade våren i Norden, varför mer av vår-/sommarförsäljningen skjutits fram till andra kvartalet”, står det i rapporten.

Midsona
Livsmedelskoncernen Midsona rapporterar i princip oförändrade siffror för första kvartalet. Omsättningen blev 972 miljoner kronor. EBITDA före jämförelsestörande poster uppgick till 60 miljoner kronor.

”Sedan invasionen av Ukraina i februari 2022 har ökade priser för råvaror, transporter och andra insatsvaror varit en utmaning för hela branschen, men vi tror att utvecklingen under första kvartalet markerade en vändpunkt”, kommenterar Midsonas koncernchef Peter Åsberg.

Thule Group Thule Group, som säljer fritidsutrustning och biltillbehör, fick se omsättningen minska med 31 procent under första kvartalet i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.

  • Räntebeskedet: “Det krävs mer”

    Dagens besked att Riksbanken sänker räntan med 25 punkter välkomnas av Skånes näringsliv. Men det räcker inte för att få igång ekonomin på allvar. Det framgår i en rundringning som Rapidus gjort.

  • Hänt i vecka 31

    Rekordvärme i södra Europa, vad passar då bättre än att köpa ett luftkonditioneringsföretag? Det gör värme- och kyljätten Beijer Ref i Malmö som växer ytterligare med ett förvärv i Spanien.

  • Rapporter vecka 30

    Skånes största börsbolag Alfa Laval redovisade i förra veckan sitt andra kvartal. Det är den främsta fingervisning om vart konjunkturen är på väg som vi får från ett skånskt bolag. Här ser du hur det gick.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Hänt i vecka 28

    Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.

  • Hänt i vecka 27

    Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.

  • Hänt i vecka 26

    Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.