tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Dagens rapporter från Malmö-koncerner

|  , , ,

Thule Group
Thule Group, som säljer fritidsutrustning och biltillbehör, fick se omsättningen minska med 31 procent under första kvartalet i år, jämfört med samma period 2022, valutajusterat. Nettoresultatet landade på 275 miljoner kronor, jämfört med 527 miljoner i fjol. Det var främst inom cykelrelaterade produkter om försäljningen sjönk, dock med tuffa jämförelsesiffror

“Vi upplevde även generellt ett försiktigt återförsäljarled vad gällde koncernens övriga sport och fritidsprodukter, med en ovanligt sen start på flera våraktiviteter”, skriver koncernchef Magnus Welander i rapporten.

BHG Group
E-handelskoncernen BHG Group, tidigare Bygghemma, hade redan i mars varnat för en försämring. Koncernens nettoomsättning minskade med nästan 16 procent, med justerat rörelseresultat, EBIT, på -69 miljoner kronor.

”Den svaga efterfrågan kombinerat med stora lager i marknaden sätter press på såväl försäljning som lönsamhet i första kvartalet. Mars som normalt sett är största månaden i kvartalet präglades i år av kallt väder vilket påverkade försäljningen negativt”, kommenterar BHG:s koncernchef Gustaf Öhrn.

Boozt Group
Desto bättre gick det för Boozt Group, som enligt branschsajten Market har blivit Sveriges största e-handelsbolag sett till omsättning. Under första kvartalet ökade försäljningen med 7 procent till över 1,5 miljarder kronor.

”Året fick en bra start med stark tillväxt i januari och början av februari. I mars var kundaktiviteten mer återhållsam, troligtvis till följd av den försenade våren i Norden, varför mer av vår-/sommarförsäljningen skjutits fram till andra kvartalet”, står det i rapporten.

Midsona
Livsmedelskoncernen Midsona rapporterar i princip oförändrade siffror för första kvartalet. Omsättningen blev 972 miljoner kronor. EBITDA före jämförelsestörande poster uppgick till 60 miljoner kronor.

”Sedan invasionen av Ukraina i februari 2022 har ökade priser för råvaror, transporter och andra insatsvaror varit en utmaning för hela branschen, men vi tror att utvecklingen under första kvartalet markerade en vändpunkt”, kommenterar Midsonas koncernchef Peter Åsberg.

Thule Group Thule Group, som säljer fritidsutrustning och biltillbehör, fick se omsättningen minska med 31 procent under första kvartalet i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.

 • Hänt i vecka 26

  Finansiella räddningar i krysset var tongivande i veckans nyhetsflöde från skånska företag. Här figurerar bolag som Doxa, Alligator och Move By Bike, men också två starka kvinnor som gör affärer med varandra.

 • IR-drottningen drar till Thule

  Catharina Paulcén etablerar sig som en kommunikations-stjärna när hon i höst blir friluftsbolaget Thule Groups nya kommunikationsdirektör och IR-chef. Bakom sig lämnar hon Lindab och dessförinnan Haldex.

 • Starkt från Peab och Trianon

  Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.

 • Starkt från Alfa Laval

  Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.

 • Blandad kompott i rapportfloden

  Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.

 • Positivt i skånska rapporter

  Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

 • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

 • Skånska bjässar shoppar bolag

  Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

 • Camurus föll hårt på rapport

  Läkemedelsbolaget Camurus, vars aktie dubblats sedan i höstas, föll hårt på torsdagens rapport. Men raset är baserat på ett missförstånd, hävdar bolaget. Här är torsdagens rapportsvep.