fredag 26 april 2024

inloggad som

Crunchfish siktar på indiskt förvärv

|  
|  

Malmöbolaget Crunchfish har undertecknat ett avsiktsavtal om förvärv av en betalplattform baserad i Indien. Köpet väntas gå i lås inom kort och därefter står intåg på marknaderna i Afrika, Karibien, Latinamerika och Sydostasien på tur.

Crunchfish, som utvecklar mjukvara inom digital betalning och digitala kontanter, har sedan tidigare ett dotterbolag i Indien. Nu stärker bolaget närvaron i landet med köpet av den nya betalplattformen. Hur mycket affären är värd vill bolagets vd Joachim Samuelsson inte säga.

– Affären finansieras genom befintlig kassa och det är ett viktigt förvärv av flera skäl. Främst för att Indien är överlägset när det gäller realtidsbetalningar, det är dessutom strategiskt viktigt för oss att skapa en starkare närvaro i landet, säger Joachim Samuelsson.

Indien är världens mest snabbväxande mobilbetalningsmarknad. Den fullkomligt exploderade för ett par år sedan efter att den indiska regeringen infört noll-taxa på mobila realtidsbetalningar.

Crunchfish aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market och har sedan noteringen 2016 haft en skakig resa på börsen. Den senaste tiden har aktien dock stigit, hittills i år med nästan 80 procent. Bolaget redovisade minskad förlust med ett rörelseresultat på -9,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2022, jämfört med -14,2 under samma period året innan. Men någon omsättning under kvartalet är det inte tal om. Enligt Joachim Samuelsson ska man inte se på Crunchfish med finansiella ögon.

– Man måste titta på potentialen i bolaget och vi börjar bredda nu. Med avstamp i Indien är vårt fokus att gå globalt i år. Den afrikanska marknaden har seglat upp och är något vi satsar på. Även Karibien och i viss mån Latinamerika och Sydostasien är intressanta marknader, säger Joachim Samuelsson.

Martin Linderoth

Malmöbolaget Crunchfish har undertecknat ett avsiktsavtal om förvärv av en betalplattform baserad i Indien. Köpet väntas gå i lås inom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.