måndag 2 oktober 2023

inloggad som

34orna del II: Ungdomar som kräver uppmärksamhet

Vi fortsätter presentationen av 34orna 2022 och i dag domineras listan av gamla bekanta. Vi vill gärna byta ut så många som möjligt från år till år, men vissa av ungdomarna går helt enkelt inte att ignorera i år heller.

Dagens uppräkning börjar dock med en ny 34a som börjat göra väsen av sig. Vi avslutar med en artikel om ett välbekant namn, som varit med i samtliga upplagor av 34orna och som sedan den förra nomineringen bytt huvudägare två gånger.

Petronella Gustafsson, 28, är vd och grundare till plattformen Progress me, som ska motverka och behandla ätstörningar. Appen lanserades skarpt under sommaren och har i dag tusentals användare. Nu inleder bolaget även ett samarbete med Malmöbolaget Learning to Sleep.

 

Fábio Rosa, 29, och Asgard Therapeutics nådde tidigare i år en milstolpe i utvecklingen av sin genterapiprodukt. Konceptet bolaget utvecklar går ut på att omprogrammera cancerceller och teknologin ska vara applicerbar på all typ av cancer. Genombrottet visar att deras metod för omprogrammering av celler – som tidigare visat sig vara effektiv i möss – även fungerar på mänskliga celler.

 

Alexander Adstedt, 33, och Anton Rannestig, 32, drev tidigare eventföretaget See You Monday och de var snabba att ställa om när pandemin slog till. De började sälja hygienprodukter, engångsartiklar och annan utrustning till bland annat sjukhus, skolor och storkök. 2021 omsatte duons bolag Medea nästan 500 miljoner kronor och har sedan dess utökat sortimentet till cirka 25.000 artiklar.

 

E-handelsföretaget Quickbutik från Helsingborg fortsätter att växa, framförallt i Norge. Det senaste året har grundaren Azddin Benberkan, 28, och hans företag fördubblat antalet butiker i sin plattform, från cirka 200 till 400. Bolaget har även börjat etablera sig i Danmark.

 

Vi fortsätter presentationen av 34orna 2022 och i dag domineras listan av gamla bekanta. Vi vill gärna byta ut så […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad