lördag 30 september 2023

inloggad som

34orna del I: Många nya namn i årets lista

Nu börjar vi utrullningen av årets upplaga av PwC och Rapidus 34orna. Under två veckor kommer vi stegvis att presentera 34 unga entreprenörer, innovatörer eller grundargäng. (Det blir alltså mer än 34 namn, varsågoda). Kulmen blir när vi presenterar årets förstafemma på vårt event hos PwC i Malmö den 21 november.

Till årets upplaga har vi dessutom slängt ut majoriteten av förra årets deltagare. Skånska näringslivet förnyar sig snabbt, då gör 34orna det också. Nedan kommer fyra debutanter, som vanligt utan inbördes ranking:

För ett år sen blev Pharmista Technologies Malmö universitets holdingbolags första investering. Företaget, som grundades av Alice Mattsson, 27, utvecklar ett återanvändbart graviditetstest och i april fick bolaget patent för sin teknikplattform i Sverige.

 

Eric Öste, 30, och hans bolag Cirkulär jobbar med att både kapa energikostnaderna för industriföretag och ta fram högkvalitativt proteinfoder. Så ska industrin kunna hålla igång även i energikriser och samtidigt vara med att skapa ett mer hållbart fiske. Nu testas Cirkulärs första anläggning i skarpt läge.

 

2020 lanserade Tim Schulz, 31, den sociala appen Bej som riktar sig till småbarnsföräldrar, skämtsamt kallad ett Tinder för barn. Nordens största graviditets- och babyapp, PregLife, var inte sena på bollen och köpte majoriteten av bolaget. Appen, som bytte namn till PregLife Connect, finns nu även i Tyskland, Polen, Danmark och Finland – och har 30.000 användare.

 

Viktor Silfverström, 31, grundade 2017 tillsammans med sin bror Niklas Silfverström AI-konsultbolaget North Link. Bolaget har växt stadigt och förra året landade omsättningen på tio miljoner kronor. Bröderna är även medgrundare till dotterbolaget Link Labs, som tar fram nya AI-baserade tjänster som är GDPR-kompatibla.

Nu börjar vi utrullningen av årets upplaga av PwC och Rapidus 34orna. Under två veckor kommer vi stegvis att presentera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096


Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl