tisdag 26 september 2023

inloggad som

Skånsk miljöteknik dominerar investerarmässa

Den skånska representationen är stor på dagens investerarkonferens The Drop – Climate Tech Conference i Lokstallarna i Malmö. Nära hälften av alla bolag som är på plats för att träffa investerare är svenska och av dessa är två tredjedelar skånska uppstartsbolag. Det uppger Karl Philip Barakate, Almi Företagspartner i Skåne, som projektleder eventet.

– Vi har fått hit ännu mer riskkapital än vi tidigare räknat med. Vi är också glada att hälften av deltagarna är internationella, som kan stärka regionen på sikt. Totalt deltar över 600 personer vilket är över förväntan, säger Karl Philip Barakate till Rapidus.

Representanter för riskkapitalbolag och fonder som tillsammans förvaltar över 100 miljarder kronor är på konferensen, som ska sammanföra globala investerare med innovativa miljöinriktade företag. Bland andra är det klimatfonderna Pale Blue Dot och 2150, som även är medarrangörer. Malmöprofilen Hampus Jakobsson är en av grundarna till Pale Blue Dot, som förvaltar 900 miljoner kronor.

Elisabet Ottosson

Den skånska representationen är stor på dagens investerarkonferens The Drop – Climate Tech Conference i Lokstallarna i Malmö. Nära hälften […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad