onsdag 27 september 2023

inloggad som

…och öppnar kafé för koncernens innovationer

|  
|  

Om ungefär ett år öppnar Aventure ett kafé i huset Forskaren, före detta Active Biotech, i Lund. Planen är att låta besökare testa koncernens matinnovationer och starta med att servera varm frukost hela dagen för att sedan utveckla verksamheten efter hand.

– Vi tror att huset blir ett nav för allt spännande som sker här i området med många hyresgäster och besökare. I kaféet ska våra principer om hälsa gälla. Vi ser detta som en fin möjlighet att erbjuda kafégästerna att också få testa våra nya produkter, säger Aventures vd Olof Böök, som även är vd för flera av dotterbolagen.

När Aventure flyttade in i Active Biotech-huset i Lund för 13 år sedan frikopplades bolaget från Oatly-verksamheten, berättar Olof Böök. I huset sitter nu projektledare, forskare och vd:ar för bolagets egna dotterbolag i gemensamma lokaler tillsammans med de som bildat bolag med hjälp av Aventure.

– Vi har en unik och dynamisk miljö här med många nya idéer inom vårt område. För några år sedan började vi jobba mer med generell innovation – bland annat började vi bjuda in studenter på masternivå för att jobba med projekt i vår interna inkubator. Vi börjar bli mer kända än tidigare och blir kontaktade nu på ett helt annat sätt av personer med idéer som vill arbeta med oss. Unikt är också att vi har en långsiktig ägare så att vi får arbeta länge med projekten, säger Olof Böök.

Huset som i dag heter Forskaren togs 2019 över av Stockholmsbaserade Estea, som förvaltar fastigheter i Skåne bland annat inom vård och omsorg.

– Forskaren är ett fint hus som ligger i ett life science-kluster nära Medicon Village och i Medicon Valley. Det händer mycket i området och vi vill vara en del av den processen. Fastigheten ligger centralt i den nya stadsdelen, nära spårvagnen. Vi vill tillhandahålla lokaler som eftersöks, som laboratorielokaler och kontor, och genomför renoveringar av huset samt lokalanpassningar för att de ska passa hyresgästernas behov, säger Daniel Björklund, marknads- och PR-chef hos Estea.

Elisabet Ottosson

Om ungefär ett år öppnar Aventure ett kafé i huset Forskaren, före detta Active Biotech, i Lund. Planen är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad