måndag 25 september 2023

inloggad som

Aventure gör plats för expansion…

|  
|  

Björn och Rickard Östes forskningsbolag Aventure flyttar snart till större lokaler i Active Biotech-huset i Lund, tillsammans med gruppens tiotal dotterbolag. Detta för att få plats med mer personal, en pilotenhet för produktion av hälsosamma livsmedel och utrymmen för att själva göra kliniska studier.

– Aventure går in i en ny fas. Vi kommer att växla upp projekten i våra bolag, flera nya produkter ska ut på marknaden, och vi har många nya idéer på gång. Vi får också fler funktioner i de nya lokalerna så att vi kan göra mer själva. De närmaste två åren behöver vi växa från runt 30 till 45 personer, säger Michel Öste Sabouné, vd för Aventure.

Gemensamt för bolagen i gruppen är att de utvecklar hälsosamma livsmedel från frukt, bär och olika sädesslag baserat på forskning inom nutrition, livsmedelsteknologi och biologi. Michel Öste Sabouné tog över vd-posten i Aventure hösten 2019 efter Oatlygrundaren Rickard Öste, som nu är utvecklingsdirektör i bolaget.

– Vi tar fram goda livsmedel, med kliniskt verifierad hälsonytta, som är enkla att konsumera utan att behöva ändra sina matvanor. Vårt högre syfte är att minska omfattningen av välfärdssjukdomar som diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, samt kanske även åldersdemens och Alzheimers, säger Michel Öste Sabouné.

Han säger att nästan alla Aventures bolag är i tillväxtfas. DoubleGood och Glucanova ska lansera produkter, liksom även delägda Arwa Foodtech. Lanseringarna är försenade bland annat på grund av covid. DoubleGood har dock smyglanserat sin blodsockersänkande produkt i Lund och Malmö. Luments pågående kliniska studie av ett nytt kontrastmedel vid medicinsk CT-undersökning är i sluttampen och en ny studie planeras i USA. Berry Labs inväntar data från en pågående studie vid minnesenheten i Ängelholm och Hildur Funcional Foods har börjat sälja i Indien i begränsad utsträckning.

Elisabet Ottosson

Björn och Rickard Östes forskningsbolag Aventure flyttar snart till större lokaler i Active Biotech-huset i Lund, tillsammans med gruppens tiotal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad