onsdag 24 april 2024

inloggad som

29 miljoner till Sensative…

|  
|  

IoT-bolaget Sensative tar in 2,8 miljoner euro i en investeringsrunda ledd av belgiska riskkapitalbolaget Aconterra Fund. Nu ska Lundabolaget accelerera både försäljningen av sin plattform Yggio och utvecklingen av nya sensorer. 

– Det här är ganska stort för oss, det är första gången som vi tar in den här typen av riskkapital. Det ställs andra krav och vi ser det som ett kvitto på att vi nått en mognadsgrad i företaget. Och att kapitalet kommer från Belgien är ett kvitto på att vi börjar synas utanför Sverige, säger Sensatives vd och medgrundare Mats Pettersson. 

Investeringsrundan öppnades först för över ett år sedan, men pausades på grund av pandemin. Sensatives verksamhet drabbades och flera kundprojekt fick läggas på is när deras installatörer inte kunde röra sig fritt. 

– Nu har det börjat röra på sig igen, det tar lite längre tid när det kommer till våra typer av projekt som är ganska omvälvande moderniseringar. Men det är perfekt tajming att stärka kassan inför kosläppet. 

Sensative utvecklar IoT-sensorer för smarta hem, fastigheter och städer. Flaggskeppet är dock Yggio, en plattform som kan koppla ihop sensorer och uppkopplade prylar från olika tillverkare med applikationer och tjänster från andra företag. Det nya kapitalet ska främst gå till att öka försäljningen av plattformen i Europa och öka sensortillverkningen. 

– Aconterra har för avsikt att bygga ett ekosystem av IoT-företag och har väldigt långsiktiga ambitioner med industriellt fokus, så fokus ligger på tillväxt snarare än att nå svarta siffror, säger Mats Pettersson. 

Sensatives tidigare investerare deltog också i nyemissionen, som IT-miljonären Nicolas Hassbjer som bland annat grundat HMS Networks och Axel Karlsson, senior partner på McKinsey & Company. Aconterras Ron Schuermans och Nicolas Hassbjer går in i Lundabolagets styrelse efter emissionen.

Emiliano Strauss

IoT-bolaget Sensative tar in 2,8 miljoner euro i en investeringsrunda ledd av belgiska riskkapitalbolaget Aconterra Fund. Nu ska Lundabolaget accelerera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad