Ytterligare 25 miljoner till Lundabolag…

Internet of Things-bolaget Sensative tog i februari in 27 miljoner kronor och nya strategiska delägare. Nu siktar man på ytterligare 25 miljoner för att skala upp båda sina affärsområden. – Vi bestämde oss för att göra en A-runda i två steg. I februari tog vi första steget och fick in 27 miljoner, dagar innan corona… Läs mera »

… och IoT-branschen konsolideras

När många företag drabbats av pandemin har Sensative, tillsammans med branschkollegorna Netmore Group och TH1NG, förvärvat rättigheterna till konkurrerande IoT-system och plattformar. Nu samarbetar trion för att vidareutveckla sina erbjudande. Under våren har tre IoT-bolag gått i graven. FM Technology i Jönköping, som bland annat levererade tjänster med smarta byggnader – baserade på Sensatives plattform… Läs mera »

Lundasensorer får jätterederier som kunder…

Lundaföretaget Life Finder Systems har fått rederijättarna Maersk och DFDS som kunder för sina sensorer som bevakar om någon drabbas av en arbetsplatsolycka. Life Finder, som startade verksamheten i fjol som en spinoff till Sensative, ska tillsammans med de båda rederierna nu testa sensorerna i marin miljö. Sensorerna fästs bland annat på arbetskläder och utrustning… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: