torsdag 13 mars 2025

inloggad som

Tredje nya restaurangen trots coronapandemin

|  
|  

Trots att pandemin slagit stenhårt mot restaurangbranchen öppnar Pembert & Company sin andra nya restaurang under det senaste året. Lokal 17, som finns i Studiohuset i Malmö, får den 13 september en systerrestaurang i varuhuset Hansa.

– Det är inte läge att fega ur nu, det rör sig mycket och vi får många förfrågningar om att ta över verksamheter. Hansa är en plats som passar Lokal 17:s koncept med affärsluncher, vi räknar med att behovet ökar igen och alla har inte tid att hasta ned till Studiohuset. Är det något vi märkt under året så är det att man inte kan leva sitt liv via Teamsmöten, säger Ulrika Andersson, verksamhetschef på Pembert & Company.

Under 2020 öppnade Pembert & Company även Torget 2 på Mobilia och Alnarp 9 i Alnarpsparken. Men Ulrika Andersson säger att det varit svårt att följa planerna, eftersom en andra våg av pandemin under hösten ledde till nya restriktioner.

– Hur tufft det än varit så har vi hållit öppet, men vi har både tvingats att permittera och säga upp personal. Efter semestrarna är nästan alla tillbaka igen och det är så skönt! Det tog väldigt hårt att behöva säga upp människor för att dra igång igen i september i fjol – och sedan funkade det inte utan vi behövde göra samma process igen, säger Ulrika Andersson.

Pembert & Company driver även Studio 15 och Jägersro Restauranger.

Niclas Lindstrand

Trots att pandemin slagit stenhårt mot restaurangbranchen öppnar Pembert & Company sin andra nya restaurang under det senaste året. Lokal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.

  • ”Ät lunch ute på måndagar!”

    Den skånska krögaren Daniel Pembert ser ljusglimtar. Men folk måste börja äta lunch ute på måndagar och fredagar, säger han.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.