fredag 26 april 2024

inloggad som

Tredje nya restaurangen trots coronapandemin

|  
|  

Trots att pandemin slagit stenhårt mot restaurangbranchen öppnar Pembert & Company sin andra nya restaurang under det senaste året. Lokal 17, som finns i Studiohuset i Malmö, får den 13 september en systerrestaurang i varuhuset Hansa.

– Det är inte läge att fega ur nu, det rör sig mycket och vi får många förfrågningar om att ta över verksamheter. Hansa är en plats som passar Lokal 17:s koncept med affärsluncher, vi räknar med att behovet ökar igen och alla har inte tid att hasta ned till Studiohuset. Är det något vi märkt under året så är det att man inte kan leva sitt liv via Teamsmöten, säger Ulrika Andersson, verksamhetschef på Pembert & Company.

Under 2020 öppnade Pembert & Company även Torget 2 på Mobilia och Alnarp 9 i Alnarpsparken. Men Ulrika Andersson säger att det varit svårt att följa planerna, eftersom en andra våg av pandemin under hösten ledde till nya restriktioner.

– Hur tufft det än varit så har vi hållit öppet, men vi har både tvingats att permittera och säga upp personal. Efter semestrarna är nästan alla tillbaka igen och det är så skönt! Det tog väldigt hårt att behöva säga upp människor för att dra igång igen i september i fjol – och sedan funkade det inte utan vi behövde göra samma process igen, säger Ulrika Andersson.

Pembert & Company driver även Studio 15 och Jägersro Restauranger.

Niclas Lindstrand

Trots att pandemin slagit stenhårt mot restaurangbranchen öppnar Pembert & Company sin andra nya restaurang under det senaste året. Lokal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.