onsdag 2 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Börsaktuellt Malmöbolag byter namn

|  ,
|  

Malmöbolaget Cochlearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, byter namn till Duearity. Samtidigt byter företaget ut stora delar av sin styrelse. Ordföranden Peter Arndt lämnar över posten till dansk-svenska Rom Mendel, tidigare vd för en global tillverkare av hörapparater.

– Det är svårt med namn och när vi nu kommit längre med tekniken och blir mer aktiva på marknadssidan vill vi ha ett namn som påminner mer om vårt produktnamn, Tinearity. Då tyckte vi att det var bra att få in en duo – du och ditt öra, säger Peter Arndt, som nu blir marknadschef och stannar kvar som styrelseledamot, till Rapidus.

Rom Mendel som blir ny styrelseordförande var i 14 år global marknadschef och sedan vd för det globala företaget Cochlear, som tillverkar hörapparater, men är nu egen konsult. Likheten i namn mellan Cochlearity och Cochlear är ett annat skäl till namnbytet – liksom att förbereda för en börsnotering.

– Vi är mitt uppe i processen att notera oss och då vill vi få allt på plats innan dess, säger Peter Arndt.

Den första produkten, Tinearity, ska enligt planen lanseras i början av nästa år. Två år senare ska den följas av Tinearity AI, som också är under utveckling.

– Tinearity ger en relativ enkel behandling med vitt brus och är inne på prototyp nummer tre. Tinearity AI är ett intelligent system där man ska kunna ta kommandot över sin tinnitus. Vi har redan börjat jobba med AI-modulen, men den är mer komplex och kräver mer arbete på tekniksidan så det är rimligt att tänka sig att den är ytterligare två år bort, säger Peter Arndt.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Cochlearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, byter namn till Duearity. Samtidigt byter företaget ut stora […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Axis – tio år efter Canons köp

    Det är nu tio år sedan Canon köpte Axis. Sedan dess har det gått minst sagt bra. Rapidus har tittat på 2024 års siffror och räknat ut hur mycket Canon skulle få betala om de köpte Axis i dag.

  • Doros aktie till väders

    Doro, som tillverkar mobiltelefoner för äldre, fick se sin aktie stiga kraftigt på måndagen. Rapidus anar varför.

  • Gore-tex-bolaget öppnar för Suturion

    Lundabolaget Suturion har tecknat avtal med en medicinteknisk tungviktare. Nu startar försäljningen av bolagets kirurgiska symaskin på den amerikanska marknaden. – Avtalet hanterar eventuella tullar, säger vd Paan Hermansson.

  • Hologrambolaget vill ha 50 Mkr

    Teknologibolaget Realfiction Holding vill göra en företrädesemission på 50 miljoner kronor före kostnader. Pengarna ska användas till låneavbetalningar och till kommersiella aktiviteter kring bolagets 3D-hologram. 

  • Ledningen lämnar Prostalund

    I förra veckan meddelade Prostalund att en planerad avyttring inte blev av, och därmed var likviditetskrisen ett faktum. På måndagen kom beskedet att både vd och ordförande lämnar med omedelbar verkan.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Zaplox tappar vd:n: “Det är ett hårt slag”

    Lundabolaget Zaplox vd Tess Mattisson har sagt upp sig. Nu söker bolaget en ”liknande profil” som hennes ersättare. Det här ska Tess Mattisson göra istället.

  • ANNONS Innehåll från EKN

    Svenska väskorna rymmer ett helt reningsverk

    Ett nyutvecklat, svenskt vattenreningssystem som ryms i två väskor kan rena upp till 20 000 liter kontaminerat vatten per dag – och drar inte mer energi än en hårtork. Perfekt vid kriser. Under 2025 planerar skånska Hydro Vessel att bli dubbelt så många.

  • Bonesupport tyngs av stark krona

    Bonesupport rivstartar 2025 med en rejäl tillväxt i framför allt USA. Men negativa valutaeffekter och ökade kostnader håller nere resultatet i det hyllade bencementbolaget från Lund.

  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.