söndag 5 maj 2024

inloggad som

Börsaktuellt Malmöbolag byter namn

|  ,
|  

Malmöbolaget Cochlearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, byter namn till Duearity. Samtidigt byter företaget ut stora delar av sin styrelse. Ordföranden Peter Arndt lämnar över posten till dansk-svenska Rom Mendel, tidigare vd för en global tillverkare av hörapparater.

– Det är svårt med namn och när vi nu kommit längre med tekniken och blir mer aktiva på marknadssidan vill vi ha ett namn som påminner mer om vårt produktnamn, Tinearity. Då tyckte vi att det var bra att få in en duo – du och ditt öra, säger Peter Arndt, som nu blir marknadschef och stannar kvar som styrelseledamot, till Rapidus.

Rom Mendel som blir ny styrelseordförande var i 14 år global marknadschef och sedan vd för det globala företaget Cochlear, som tillverkar hörapparater, men är nu egen konsult. Likheten i namn mellan Cochlearity och Cochlear är ett annat skäl till namnbytet – liksom att förbereda för en börsnotering.

– Vi är mitt uppe i processen att notera oss och då vill vi få allt på plats innan dess, säger Peter Arndt.

Den första produkten, Tinearity, ska enligt planen lanseras i början av nästa år. Två år senare ska den följas av Tinearity AI, som också är under utveckling.

– Tinearity ger en relativ enkel behandling med vitt brus och är inne på prototyp nummer tre. Tinearity AI är ett intelligent system där man ska kunna ta kommandot över sin tinnitus. Vi har redan börjat jobba med AI-modulen, men den är mer komplex och kräver mer arbete på tekniksidan så det är rimligt att tänka sig att den är ytterligare två år bort, säger Peter Arndt.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Cochlearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, byter namn till Duearity. Samtidigt byter företaget ut stora […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.