måndag 4 december 2023

inloggad som

Fyra frågor till serieentreprenören Johan Källstrand…

… LU-avknoppningen Reccan Diagnostics nytillträdde vd och sedan tidigare Cyclicors delägare och vd. Han är också delägare på Thyrolytics och Parlametric, som han dessutom grundade.

Vad lockade dig till Reccan?

– Det är ju en extremt viktig produkt och innovation, att kunna upptäcka den näst dödligaste cancerformen mycket tidigare. Omkring en halv miljon människor får diagnosen varje år, så det är en viktig kamp. Sen drogs jag också till att det är ett väldigt starkt team.

Ska du investera i bolaget?

– Inte än, jag börjar som extern vd och sen tar vi det som en dialog under vägen. Jag är jätteintresserad men styrelsen måste vara med på det också.

Reccans ordförande sa nyligen till Rapidus att bolaget ska gå in i en affärsutvecklingsfas. Är det därför de värvar dig?

– Det stämmer, min uppgift blir nu att för det första att få innovationen och forskningen validerad och certifierad, så vi kan ta fram en kommersiell produkt. Det andra är att lyssna på marknaden och göra produkten tillgänglig för alla med bästa möjliga paketering och så vidare.

Hur långt är det till marknaden för Reccan idag?

– Egentligen är det lite för tidigt att säga. Det har varit bra fart hittills och vi jobbar på med valideringen. Men det är svårt att säga i tid hur långt det är kvar i nuläget.

Emiliano Strauss

… LU-avknoppningen Reccan Diagnostics nytillträdde vd och sedan tidigare Cyclicors delägare och vd. Han är också delägare på Thyrolytics och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad