fredag 29 mars 2024

inloggad som

Tre frågor till Årets Coest-stipendiater…

|  
|  ,

…Elsa Sjödahl och Iris Bjerkén som driver SunFeeds på VentureLab i Lund. Deras solrospasta ska fungera som näringsersättning i svältdrabbade områden. Vid prisutdelningen på Rapidus 20-årsfest passade de också på att efterlysa nya samarbetspartners.

Vad hände efter det?

– Vi fick väldigt mycket bra respons, direkt när vi gick av scenen kom folk fram och pratade om samarbeten. Sen var det en kvinna som kom fram och hade ett projekt i Malawi. Även efteråt, i och med att ni skrivit om det och vi publicerat på vår Linkedin, fick vi mycket publicitet. Många som inte visste om att vi fanns innan vet det nu, säger Elsa Sjödahl som driver företaget vid sidan av sina studier i maskinteknik vid LTH.

– Vi hade ju inte så bra koll på vad Rapidus var innan, så det var väldigt överraskande att det var så stort, säger Iris Bjerkén, som även studerar företagsekonomi vid Lunds Universitet.

I vilken fas är ni nu?

– Nu håller vi med produktutveckling för att att göra ett test på vår produkt och få bästa möjliga recept. Det finns en väldigt strikt klassifikation för den här typen av hjälpkost. Syftet här med testet är att se om det når upp till klassifikationen, eller om vi ska byta väg och mer rikta in oss på näringstät kost, säger Elsa Sjödahl.

Var hoppas ni vara om ett år?

– Då har vi en färdig produkt som klarar alla målen och testkör vår första produktion ute på fält. Och räddar våra första liv, säger Iris Bjerkén.

Mette Carlbom

…Elsa Sjödahl och Iris Bjerkén som driver SunFeeds på VentureLab i Lund. Deras solrospasta ska fungera som näringsersättning i svältdrabbade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]