måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Sparbanken Skåne och Helsingborgs stad

VA Syds styrelse har utsett en ny förbundsdirektör. Även Helsingborg stad och Sparbanken Skåne har värvat nya chefer.

Kommunalförbundet för organisationer inom vatten, avlopp och avfall VA Syd har utsett Joel Oltehed till ny förbundsdirektör. Han kommer närmast från rollen som chef för avdelningen för dricksvatten inom organisationen och har varit tillförordnad direktör det senaste halvåret. VA Syd har över 400 anställda, med huvudkontor i Malmö. Medlemskommunerna är Malmö, Lund, Eslöv, Burlöv och Lomma.

Helsinborgs stad har värvat en ordinarie kommunikationsdirektör. Dick Fredholm, Region Skånes förra kommunikationschef, tar över efter Simon Wikstrand som varit tillförordnad på posten. Wikstrand går nu tillbaka till sin tjänst som marknadschef på stadsledningsförvaltningen i Helsingborg.

Sparbanken Skåne har samtidigt rekryterat en ny chef för private banking-området i Joakim Jidemo. Han har tidigare bland annat varit regionchef för kapitalförvaltaren Burenstam & Partners i Malmö, och har även bakgrund inom Sparbanken Syd.

Emiliano Strauss

VA Syds styrelse har utsett en ny förbundsdirektör. Även Helsingborg stad och Sparbanken Skåne har värvat nya chefer. Kommunalförbundet för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.