tisdag 20 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Hajpat trygghetslarm förbereds för lansering…

Hanne Pålssons bolag Stylos Design har skrivit avtal med leverantören Viser, som ska lansera hennes uppkopplade trygghetslarm. Bolaget är mitt i en finansieringsrunda om tre miljoner kronor, där 75 procent redan är lovade.

En vision om ett smartare trygghetslarm – efter några års arbete inom hemsjukvården – och ett examensarbete i Industriell design vid LTH har lett fram till trygghetslarmsarmbandet Vevios.

Armbandet är uppkopplat till telefonnätet och kan alltså även användas utanför hemmet. Det ringer upp flera nummer och kan användas för röstsamtal när brukaren larmar. Det skickar GPS-koordinater, har uppåt två veckors batteritid och är snyggare än dagens trygghetslarm, menar hon.

– Vi har nyligen skrivit ett samarbetsavtal med Malmöbolaget Viser, en etablerad aktör inom trygghetslarmssektorn som är leverantör till ett 40-tal kommuner i Sverige, säger Hanne Pålsson, grundare och vd till Stylos Design på Minc i Malmö och en av de unga stjärnorna på Rapidus 34-lista.

Viser får inte ensamrätt på marknaden då Hanne Pålsson även vill kunna nå andra kunder. Nu är Viser på gång att integrera Vevios i deras larmsystemsplattform för att sluttesta hela systemet med ett 30-tal armband hos brukare med start i januari. Planen är att börja sälja Vevios-armband senare under nästa år.

Även efter den pågående nyemissionen kommer Hanne Pålsson att vara majoritetsägare i Stylos Design. Under våren 2020 kommer de öppna för en större nyemission på tio miljoner kronor inför marknadslanseringen. Tidigare har bolaget tagit in 3,3 miljoner kronor från Almi Invest, Fast Track Capital och Zlatko Rihter som är vd för Cellavision.

Malmöbaserade Zenit Design har gjort mekanik och formen i samarbete med Hanne Pålsson och Mainone, Triacon Scientifics konsultavdelning, har stått för all elektronik och mjukvara till Vevios.

Elisabet Ottosson

Hanne Pålssons bolag Stylos Design har skrivit avtal med leverantören Viser, som ska lansera hennes uppkopplade trygghetslarm. Bolaget är mitt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • Lågkonjunkturen behåller sitt grepp

    Skånsk ekonomi befinner sig fortsatt i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Näringslivet kämpar, hushållen har det tufft och osäkerheten om framtiden är påtaglig. Det framgår av en ny konjunkturrapport.


  • Ledningen lämnar Prostalund

    I förra veckan meddelade Prostalund att en planerad avyttring inte blev av, och därmed var likviditetskrisen ett faktum. På måndagen kom beskedet att både vd och ordförande lämnar med omedelbar verkan.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Zaplox tappar vd:n: “Det är ett hårt slag”

    Lundabolaget Zaplox vd Tess Mattisson har sagt upp sig. Nu söker bolaget en ”liknande profil” som hennes ersättare. Det här ska Tess Mattisson göra istället.

  • ANNONS Innehåll från EKN

    Svenska väskorna rymmer ett helt reningsverk

    Ett nyutvecklat, svenskt vattenreningssystem som ryms i två väskor kan rena upp till 20 000 liter kontaminerat vatten per dag – och drar inte mer energi än en hårtork. Perfekt vid kriser. Under 2025 planerar skånska Hydro Vessel att bli dubbelt så många.

  • Bonesupport tyngs av stark krona

    Bonesupport rivstartar 2025 med en rejäl tillväxt i framför allt USA. Men negativa valutaeffekter och ökade kostnader håller nere resultatet i det hyllade bencementbolaget från Lund.

  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.

  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Precise tar in M&A-kompetens

    Precise Biometrics i Lund föreslår en specialist på strategiska företagsaffärer till styrelsen. Vd Joakim Nydemark förnekar dock att det ligger en ny agenda bakom rekryteringen.

  • Uppköpsbud på Dignitana

    Dignitana i Lund steg med 67 procent på börsen på tisdagen. Orsaken är ett bud som kommer att göra skalpkylningsbolaget brittiskt. Vd Fredrik Jonsson berättar varför styrelsen vill sälja.

  • Paindrainer stänger fördröjd runda

    Lundabolaget Paindrainer har kommit i mål med en nyemission som varit på gång sedan 2023. Rundan leddes av av två nya ankarinvesterare och nu ska den ökade USA-satsningen bli verklighet.