tisdag 23 april 2024

inloggad som

Hajpat trygghetslarm förbereds för lansering…

Hanne Pålssons bolag Stylos Design har skrivit avtal med leverantören Viser, som ska lansera hennes uppkopplade trygghetslarm. Bolaget är mitt i en finansieringsrunda om tre miljoner kronor, där 75 procent redan är lovade.

En vision om ett smartare trygghetslarm – efter några års arbete inom hemsjukvården – och ett examensarbete i Industriell design vid LTH har lett fram till trygghetslarmsarmbandet Vevios.

Armbandet är uppkopplat till telefonnätet och kan alltså även användas utanför hemmet. Det ringer upp flera nummer och kan användas för röstsamtal när brukaren larmar. Det skickar GPS-koordinater, har uppåt två veckors batteritid och är snyggare än dagens trygghetslarm, menar hon.

– Vi har nyligen skrivit ett samarbetsavtal med Malmöbolaget Viser, en etablerad aktör inom trygghetslarmssektorn som är leverantör till ett 40-tal kommuner i Sverige, säger Hanne Pålsson, grundare och vd till Stylos Design på Minc i Malmö och en av de unga stjärnorna på Rapidus 34-lista.

Viser får inte ensamrätt på marknaden då Hanne Pålsson även vill kunna nå andra kunder. Nu är Viser på gång att integrera Vevios i deras larmsystemsplattform för att sluttesta hela systemet med ett 30-tal armband hos brukare med start i januari. Planen är att börja sälja Vevios-armband senare under nästa år.

Även efter den pågående nyemissionen kommer Hanne Pålsson att vara majoritetsägare i Stylos Design. Under våren 2020 kommer de öppna för en större nyemission på tio miljoner kronor inför marknadslanseringen. Tidigare har bolaget tagit in 3,3 miljoner kronor från Almi Invest, Fast Track Capital och Zlatko Rihter som är vd för Cellavision.

Malmöbaserade Zenit Design har gjort mekanik och formen i samarbete med Hanne Pålsson och Mainone, Triacon Scientifics konsultavdelning, har stått för all elektronik och mjukvara till Vevios.

Elisabet Ottosson

Hanne Pålssons bolag Stylos Design har skrivit avtal med leverantören Viser, som ska lansera hennes uppkopplade trygghetslarm. Bolaget är mitt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad