torsdag 10 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Livsmedelsveteran i styrelsen för doldisbolag…

Dryckesföretaget First Class Brands i Lund får en tung förstärkning i styrelsen i form av Anders Dahlin, tidigare vd och delägare i Kung Markatta. Han går också in i styrelsen för systerbolaget Healthyco.

– Jag har sprungit på vd:n Martin Trnovsky och ordföranden Håkan Pålsson mycket de senaste åren. Det är produkter som jag känner till sedan innan, säger Anders Dahlin till Rapidus.

När Kung Markatta köptes av Midsona 2016 blev Anders Dahlin nordisk affärsområdeschef för det nya moderbolaget. Men den 1 januari i år lämnade han Midsona och är nu vd för det Helsingborgsbaserade företaget Food Impex, som importerar och säljer frysta frukter, bär och grönsaker.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra First Class Brands lite struktur och rutiner. Entreprenörsföretag måste ändå hållas inom vissa ramar. Jag har varit i branschen i 20 år, jobbat internationellt och sitter i andra styrelser, så något sorts kontaktnät har jag naturligtvis också, säger Anders Dahlin.

Håkan Pålsson, som förutom att vara styrelseordförande för First Class Brands och Healthyco också är storägare via sitt bolag Innerfuture, är nöjd att få in Anders Dahlin i styrelserna.

– Jag har känt till Anders sedan studenttiden i Lund och han har också lärt känna ledningen för bolagen. Anders har mycket att tillföra utifrån sin bakgrund och personlighet, säger Håkan Pålsson till Rapidus.

Niclas Lindstrand

Dryckesföretaget First Class Brands i Lund får en tung förstärkning i styrelsen i form av Anders Dahlin, tidigare vd och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Tung uppbackning för Ideonbolag

    Ideonbolaget Spec-Imaging backas av tunga investerare. Nu gör bolaget en nyemission för att vidareutveckla sin teknik kring mätning av vattenföroreningar. Så här mycket tog de in och så långt räcker pengarna.

  • Är det Europas tur nu?

    KRÖNIKA: Kan Trumps galenskaper trots allt ge Europa en välbehövlig spark i baken? USA har förvisso lånat sig till tillväxt, men Europa har inte gjort någonting. Vi får inte stå stilla medan världen springer ifrån oss, skriver Rapidus krönikör Jan Dahlqvist.


  • Dug lånar för att få upp farten

    Pengarna från emissionen i höstas räckte inte och nu tvingas potatisdrycksföretaget Dug fylla på med lån. Men 2025 ska bli året då försäljningen äntligen kommer i gång på allvar.

  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.