fredag 3 maj 2024

inloggad som

Livsmedelsveteran i styrelsen för doldisbolag…

Dryckesföretaget First Class Brands i Lund får en tung förstärkning i styrelsen i form av Anders Dahlin, tidigare vd och delägare i Kung Markatta. Han går också in i styrelsen för systerbolaget Healthyco.

– Jag har sprungit på vd:n Martin Trnovsky och ordföranden Håkan Pålsson mycket de senaste åren. Det är produkter som jag känner till sedan innan, säger Anders Dahlin till Rapidus.

När Kung Markatta köptes av Midsona 2016 blev Anders Dahlin nordisk affärsområdeschef för det nya moderbolaget. Men den 1 januari i år lämnade han Midsona och är nu vd för det Helsingborgsbaserade företaget Food Impex, som importerar och säljer frysta frukter, bär och grönsaker.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra First Class Brands lite struktur och rutiner. Entreprenörsföretag måste ändå hållas inom vissa ramar. Jag har varit i branschen i 20 år, jobbat internationellt och sitter i andra styrelser, så något sorts kontaktnät har jag naturligtvis också, säger Anders Dahlin.

Håkan Pålsson, som förutom att vara styrelseordförande för First Class Brands och Healthyco också är storägare via sitt bolag Innerfuture, är nöjd att få in Anders Dahlin i styrelserna.

– Jag har känt till Anders sedan studenttiden i Lund och han har också lärt känna ledningen för bolagen. Anders har mycket att tillföra utifrån sin bakgrund och personlighet, säger Håkan Pålsson till Rapidus.

Niclas Lindstrand

Dryckesföretaget First Class Brands i Lund får en tung förstärkning i styrelsen i form av Anders Dahlin, tidigare vd och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.