Gutfeeling Labs i Lund lanserar i dagarna – med start i Sverige – sitt verktyg för att analysera tarmfloran.
– Det handlar om att vi vill erbjuda allmänheten en rimlig och förnuftig hjälp med tarmfloran, både med analys och information om kost och kosttillskott, säger medgrundaren Walter Fischer till Rapidus.
Via avföringsprov analyserar Gutfeeling Labs hur bakteriesammansättningen i tarmfloran ser ut. Det är även möjligt att se hur stor andel av tarmfloran som kan producera substanser som smörsyra, med potentiellt antiinflammatoriska egenskaper, och andelen som kan bryta ner kostfibrer. Bolaget ger även råd om kost och kosttillskott baserat på analysresultaten.
Gutfeeling Labs är ett bolag i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund och grundades av bröderna Walter Fischer och Hans Fischer, docenter inom neurovetenskap respektive immunologi. Ebba Fischer – styrelseordförande för Crafoordska Stiftelsen – är också delägare. Två personer arbetar i bolaget utöver grundarna.
Emily Binks