tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Smilebolag analyserar tarmfloran

Gutfeeling Labs i Lund lanserar i dagarna – med start i Sverige – sitt verktyg för att analysera tarmfloran.

– Det handlar om att vi vill erbjuda allmänheten en rimlig och förnuftig hjälp med tarmfloran, både med analys och information om kost och kosttillskott, säger medgrundaren Walter Fischer till Rapidus.

Via avföringsprov analyserar Gutfeeling Labs hur bakteriesammansättningen i tarmfloran ser ut. Det är även möjligt att se hur stor andel av tarmfloran som kan producera substanser som smörsyra, med potentiellt antiinflammatoriska egenskaper, och andelen som kan bryta ner kostfibrer. Bolaget ger även råd om kost och kosttillskott baserat på analysresultaten.

Gutfeeling Labs är ett bolag i SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund och grundades av bröderna Walter Fischer och Hans Fischer, docenter inom neurovetenskap respektive immunologi. Ebba Fischer – styrelseordförande för Crafoordska Stiftelsen – är också delägare. Två personer arbetar i bolaget utöver grundarna.

Emily Binks

Gutfeeling Labs i Lund lanserar i dagarna – med start i Sverige – sitt verktyg för att analysera tarmfloran. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.