onsdag 6 december 2023

inloggad som

Pink Programming värvar från VentureLab

Ideella föreningen Pink Programming – vars mål är att få fler kvinnor att programmera – har rekryterat Alice Larsson, nuvarande chef på VentureLab i Lund, som verksamhetsledare. Anställningen har möjliggjorts tack vare en strid ström av nya sponsorer under våren.

–Alice kommer in med ett nytt affärsperspektiv som blir ett bra komplement till oss andra som främst är programmerare, säger Vanja Tufvesson, en av Pink Programmings tre grundare.

Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger och event där kvinnor kan lära sig att programmera. De vill även lyfta fram kvinnliga förebilder, så lärare och inspirationstalare är kvinnor som själva jobbar som utvecklare.

– Vi har det vi kallar Pink Programming Sunday en gång i månaden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Här i Malmö är intresset störst och eventen är inbokade med betalande sponsorer till januari nästa år, säger Vanja Tufvesson.

Initiativets tre huvudsponsorer Volvo, Axis och Sigma är de som gått in med mest pengar och resurser i projektet. Nu ansluter även Malmöbaserade Neo4j, BIMobject och Massive Entertainment till sponsorskaran.

– Under årets fem första månader har vi fått in lika mycket pengar som vi fick under hela 2017, säger Vanja Tufvesson.

Pink Programming har lokaler i entreprenörshuset The Ground som sponsrar med gratis hyra. Pink Programming har ungefär 70 volontärer runtom i landet. Matilda Andersson jobbar i projektet som sponsoransvarig.

Magnus Erlandsson

Ideella föreningen Pink Programming – vars mål är att få fler kvinnor att programmera – har rekryterat Alice Larsson, nuvarande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad