Analys: Nya mål, nya möjligheter

Kort sagt: Danmarks nya regering vill minska CO2-utsläppen med 70 procent till 2030. Det är goda nyheter för näringslivet i Öresundsregionen. Det går bra nu, särskilt efter denna vecka då Nordens statsminstrar satt en ny klimatdagordning på Island. Och Salling Group begränsar plasten. Av Keld Broksø, Rapidus korrespondent i Köpenhamn Det är spännande i Danmark… Läs mera »

Visionärt skånskt fabriksbygge – på gott och ont

Kort sagt: Om allt går enligt planerna kommer skånska Uniti producera 50.000 elbilar om året i det som får betecknas som framtidens fabrik. Det är både bra och dåliga nyheter. Av Erik Olausson, chefredaktör Amerikanska snabbmatskedjan CaliBurgers senaste förmåga Flippy kräver varken dygnsvila, övertidsersättning eller semester. Flippy är en helautomatisk hamburgarkock som steker burgaren efter… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: