torsdag 3 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Actimate dubblar sin användarbas

Hälsoföretaget Actimate har denna vecka registrerat 5.300 nya användare till sin aktivitets-app. Av dessa kommer 5.000 från WSP som slutit ett treårsavtal med Mincbolaget.

Teknikkonsultföretaget WSP har anställda från Kiruna i norr till Malmö i söder och avtalet är värt drygt en halv miljon kronor. De övriga 300 nya användarna kommer från Pressbyrån och 7Elevens bolag Reitan.

– Eftersom vår utmaning ”Health business of the year” bygger på att att vi har många användare som andra kan jämföra sig med, är mängden anslutna företag just nu viktigare än vår omsättning, säger Karolina Silfverberg, en av Actimates grundare.

Actimates app registrerar all slags fysisk aktivitet dygnet runt, även vardagssysslor som att hänga tvätt eller promenera, så länge den anställde har med sig en smartphone med en gps-funktion. Till skillnad från andra liknande aktivitetsappar fokuserar Actimate på de anställdas sammanlagda resultat och redovisar inte individuella prestationer.

– Vi har faktiskt tackat nej till kunder som velat sätta ihop ett elitlag för att få så höga poäng som möjligt. Vi tror att interna tävlingar är kontraproduktiva om man vill få folk att röra på sig, säger Karolina Silfverberg.

Hittills finns Actimates kunder nästan uteslutande i Sverige, men bolaget förbereder för en lansering i övriga Norden till hösten. De har även pilotkunder utanför Europa men vill invänta dessa resultat innan man väljer att satsa globalt.

Förra året tog Actimate in 3,8 miljoner kronor i kapital från Repona och Adsensus för att öka takten på lanseringen i Sverige. Enligt Karolina Silverberg kan det bli aktuellt med ännu ett kapitalinjektion i samband med den internationella satsningen som är trolig 2019.

Cirka 10.000 anställda, 30 företag fördelade på 352 team använder i dag Actimates tjänst.

Magnus Erlandsson

Hälsoföretaget Actimate har denna vecka registrerat 5.300 nya användare till sin aktivitets-app. Av dessa kommer 5.000 från WSP som slutit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.