måndag 26 februari 2024

inloggad som

Actimate dubblar sin användarbas

Hälsoföretaget Actimate har denna vecka registrerat 5.300 nya användare till sin aktivitets-app. Av dessa kommer 5.000 från WSP som slutit ett treårsavtal med Mincbolaget.

Teknikkonsultföretaget WSP har anställda från Kiruna i norr till Malmö i söder och avtalet är värt drygt en halv miljon kronor. De övriga 300 nya användarna kommer från Pressbyrån och 7Elevens bolag Reitan.

– Eftersom vår utmaning ”Health business of the year” bygger på att att vi har många användare som andra kan jämföra sig med, är mängden anslutna företag just nu viktigare än vår omsättning, säger Karolina Silfverberg, en av Actimates grundare.

Actimates app registrerar all slags fysisk aktivitet dygnet runt, även vardagssysslor som att hänga tvätt eller promenera, så länge den anställde har med sig en smartphone med en gps-funktion. Till skillnad från andra liknande aktivitetsappar fokuserar Actimate på de anställdas sammanlagda resultat och redovisar inte individuella prestationer.

– Vi har faktiskt tackat nej till kunder som velat sätta ihop ett elitlag för att få så höga poäng som möjligt. Vi tror att interna tävlingar är kontraproduktiva om man vill få folk att röra på sig, säger Karolina Silfverberg.

Hittills finns Actimates kunder nästan uteslutande i Sverige, men bolaget förbereder för en lansering i övriga Norden till hösten. De har även pilotkunder utanför Europa men vill invänta dessa resultat innan man väljer att satsa globalt.

Förra året tog Actimate in 3,8 miljoner kronor i kapital från Repona och Adsensus för att öka takten på lanseringen i Sverige. Enligt Karolina Silverberg kan det bli aktuellt med ännu ett kapitalinjektion i samband med den internationella satsningen som är trolig 2019.

Cirka 10.000 anställda, 30 företag fördelade på 352 team använder i dag Actimates tjänst.

Magnus Erlandsson

Hälsoföretaget Actimate har denna vecka registrerat 5.300 nya användare till sin aktivitets-app. Av dessa kommer 5.000 från WSP som slutit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.