söndag 25 februari 2024

inloggad som

InRiver växlar upp – ska anställa minst 50 nästa år

Tungt uppbackade mjukvarubolaget InRiver har just passerat 100 anställda och dubblat lokalytan i Malmö för att kunna anställda ytterligare 50-75 personer under 2018. Vd Niclas Mollin är dock tveksam till att bolaget kan hitta tillräckligt med erfarna utvecklare i regionen.

Under året har InRiver plockat runt 120 nya kunder, uppger Niclas Mollin, däribland skånska industrijätten Alfa Laval. Framförallt är det övergången i april till en molnbaserad version av bolagets mjukvara som gjort att omsättningen ser ut att öka från 65 till drygt 100 miljoner kronor under 2017. Resultatprognosen pekar på -30 miljoner kronor, vilket är enligt plan menar Niclas Mollin.

– Vi kommer nog göra ungefär samma förlust 2018. Vi ska investera kraftigt med målet att bli störst i världen inom det här, säger han till Rapidus.

InRiver är inriktat på det som kallas PIM, product information management. Mjukvaran används av exempelvis Volvo och H&M för att hålla reda på och automatiskt uppdatera digital produktinformation så som bilder, texter och videoklipp i olika kanaler.

De aggressiva planerna kräver utökat manskap. InRiver har nyligen passerat 100 anställda och ska enligt Niclas Mollin anställa ytterligare 50-75 under 2018. Hälften av de tjänsterna hamnar i Malmö, där bolaget just fördubblat sin lokalyta med ytterligare ett våningsplan. Men att hitta rätt folk att anställa har visat sig lättare sagt än gjort för InRiver, som har kontor i Storbritannien, Nederländerna och USA men hela utvecklingen förlagd till Skåne.

– Det behöver göras något på talangsidan, det är svårt att bygga ett globalt bolag i Malmö just nu. Jag är inte säker på att vi kommer klara att hitta det folk vi behöver under 2018, säger Niclas Mollin.

Sedan 2013 har InRiver backats upp med närmare en kvarts miljard kronor av storägare som Zobito, Industrifonden och Verdane Capital. Senast kapitaltillskottet kom i höstas då bolaget fick in 100 miljoner kronor, varav delar som ett lån från Europeiska investeringsbankens fond.

Erik Olausson

Tungt uppbackade mjukvarubolaget InRiver har just passerat 100 anställda och dubblat lokalytan i Malmö för att kunna anställda ytterligare 50-75 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.