lördag 5 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Asien ska bli räddningsplanka för dejtingappen Himynameis…

Malmöbaserade dejtingappen Himynameis fick aldrig fart under vingarna på den svenska marknaden. Nu satsar bolaget, med Mazily-grundaren Olle Morin i spetsen, på Asien. Först ut är Malaysia, Singapore och Filippinerna.

– Den slog aldrig riktigt, vi var kanske för tidigt ute eller la för lite resurser. Appen finns men vi gör ingen reklam för den, det kommer några nya medlemmar men det krävs lite mer för att få fart på den. Däremot ska vi försöka lansera den i Asien. De är väldigt glada i selfies där, säger vd och medgrundare Olle Morin till Rapidus.

Ungefär 200 personer loggar in på appen dagligen. Liksom med den populära dejtingappen Tinder kan singlar i Himynameis visa intresse för andra singlar som befinner sig geografiskt nära.

Skillnaden är att i Himynameis laddar användaren upp en kort videosnutt på sig själv, istället för bilder. Tidigare var videon max fem sekunder och spelades in från appen. Numera kan videon vara max tio sekunder lång och även laddas upp från kamerarullen i mobiltelefonen. Det är också möjligt att söka på taggar för att hitta personer med samma intressen som en själv.

Himynameis grundades 2015 av Olle Morin och Ludvig Lindström, som även innehar största delen av ägarbolaget Hi Group. Viggo Cavling, som bland annat varit chefredaktör för tidningen Resumé, syns bland övriga delägare.

Intäkter är tänkta att genereras med reklamsnuttar i appen samt premiumabonnemang. Hittills har verksamheten finansierats med egna medel samt lån och förstudiebidrag från Almi.

Malmöbaserade dejtinghemsidan och appen Mazily ska Olle Morin också ta utomlands. Den planeras testas i bland annat Oslo och Köpenhamn. Samtidigt läggs större fokus på mobilanpassning och event, till exempel ska människor lättare kunna hitta varandra baserat på deras kulturella intressen och de event de besöker.

Emily Binks

Malmöbaserade dejtingappen Himynameis fick aldrig fart under vingarna på den svenska marknaden. Nu satsar bolaget, med Mazily-grundaren Olle Morin i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Influencerbolaget nobbar Shein

    Proad, med några av Sveriges största influencers i stallet, har beslutat att inte ingå samarbeten med företag som Temu, Shein eller liknande dropshippingbutiker. Vd Magnus Noord säger att beslutet kommer gynna fortsatt tillväxt.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.