måndag 4 december 2023

inloggad som

Asien ska bli räddningsplanka för dejtingappen Himynameis…

Malmöbaserade dejtingappen Himynameis fick aldrig fart under vingarna på den svenska marknaden. Nu satsar bolaget, med Mazily-grundaren Olle Morin i spetsen, på Asien. Först ut är Malaysia, Singapore och Filippinerna.

– Den slog aldrig riktigt, vi var kanske för tidigt ute eller la för lite resurser. Appen finns men vi gör ingen reklam för den, det kommer några nya medlemmar men det krävs lite mer för att få fart på den. Däremot ska vi försöka lansera den i Asien. De är väldigt glada i selfies där, säger vd och medgrundare Olle Morin till Rapidus.

Ungefär 200 personer loggar in på appen dagligen. Liksom med den populära dejtingappen Tinder kan singlar i Himynameis visa intresse för andra singlar som befinner sig geografiskt nära.

Skillnaden är att i Himynameis laddar användaren upp en kort videosnutt på sig själv, istället för bilder. Tidigare var videon max fem sekunder och spelades in från appen. Numera kan videon vara max tio sekunder lång och även laddas upp från kamerarullen i mobiltelefonen. Det är också möjligt att söka på taggar för att hitta personer med samma intressen som en själv.

Himynameis grundades 2015 av Olle Morin och Ludvig Lindström, som även innehar största delen av ägarbolaget Hi Group. Viggo Cavling, som bland annat varit chefredaktör för tidningen Resumé, syns bland övriga delägare.

Intäkter är tänkta att genereras med reklamsnuttar i appen samt premiumabonnemang. Hittills har verksamheten finansierats med egna medel samt lån och förstudiebidrag från Almi.

Malmöbaserade dejtinghemsidan och appen Mazily ska Olle Morin också ta utomlands. Den planeras testas i bland annat Oslo och Köpenhamn. Samtidigt läggs större fokus på mobilanpassning och event, till exempel ska människor lättare kunna hitta varandra baserat på deras kulturella intressen och de event de besöker.

Emily Binks

Malmöbaserade dejtingappen Himynameis fick aldrig fart under vingarna på den svenska marknaden. Nu satsar bolaget, med Mazily-grundaren Olle Morin i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad