söndag 28 april 2024

inloggad som

Consid rekryterar på fulltecknad IT-mässa

IT-konsultbolaget Consid har nästan dubblat antalet anställda i Malmö på ett år till 30 personer. Företaget är ett av drygt 60 som scoutar personal på vårens IT-mässa i Lund.

– Under året är målet är att växa till 40 personer, men jag tror vi kommer över 45, säger Malmöchefen Peter Elgåker till Rapidus. 

Consid dubblar inom kort sin lokalyta vid Stortorget i Malmö och får då ytterligare 250 kvadratmeter. Malmökontoret öppnade 2012 och är Consids enda i Skåne. 

Considkoncernen omsatte ungefär 450 miljoner kronor 2016, varav tio procent kan härledas till Malmökontoret. Totalt sysselsätter koncernen 430 personer och den växer såväl organiskt som genom förvärv.

– Vi tittar speciellt på kompletterande verksamheter i Skåne, exempelvis kommunikationsbyråer, säger Peter Elgåker.

Malmökontoret sysslar i huvudsak med e-handel, intern och extern kommunikation i digitala kanaler. Bland kunderna syns Thule Group och Perstorp. Torsdagens IT-mässa är den första för Consid och företaget söker framförallt mjukvaruutvecklare inom .NET, användarvänlighet och grafiska designer. 

Allt fler företag vill ställa ut på mässan, som lockat uppemot 2.500 besökare som mest. 

– Det är ett otroligt intresse och fler företag än på länge har sökt sig hit, vi har varit tvungna att sätta stopp. Fler traditionella branscher söker IT-kompetens, som till exempel Volvo Cars, säger Emma Lindgren strategiskt ansvarig för företagsrelationer på Arbetsförmedlingen, en av arrangörerna.

Över 60 bolag kommer finnas på plats, däribland Max IV, Third Base, Nibe, Precise Biometrics, ARM, EC konsult och AB Riktiga Konsulter. Antalet besökare är svårt att förutse.

– Eventuellt blir det färre besökare. Efter åren när storbolagen varslat bra kompetens kommer företagen upptäcka att det finns en brist. Det kan man se i Europa och Sverige, men med tanke på varslen har de inte märkts här ännu, säger Emma Lindgren. 

Mjukvaruutvecklare inom webbutveckling, som back och front end, och Javaprogrammering är bland den kompetens som det är störst sug efter. Bolagen på mässan erbjuder tillsammans mellan 500 och 550 lediga tjänster 

Mässan hålls på Ideon och anordnas av Arbetsförmedlingen, Ideon, Lunds kommun och Eures, en del av Arbetsförmedlingen som fokuserar på rekrytering utländsk arbetskraft. IT-mässan arrangeras sedan fem år tillbaka, två gånger om året.

Emily Binks 

IT-konsultbolaget Consid har nästan dubblat antalet anställda i Malmö på ett år till 30 personer. Företaget är ett av drygt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.