söndag 6 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Apsis och GetAccept möts i rätten

Apsis strid mot den före detta medarbetare Mathias Thulin och det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept ser ut att få ett rättsligt avgörande i Malmö tingsrätt. Målet gäller stöld av företagshemligheter.

Först avslog domstolen Apsis yrkanden om omedelbara förbud mot att bedriva konkurrerande verksamhet och röja eller utnyttja företagshemligheter. Även efter ny ansökan avslogs Apsis yrkanden om omedelbara åtgärder.

Den fråga som återstår handlar om huruvida och i vilken grad Mathias Thulin och GetAccept har använt sig av Apsis företagshemligheter samt om de vid vite ska förbjudas att göra det.

Rådman Ann-Louise Roos har väntat på ytterligare en stämningsansökan från Apsis sida, vilken ännu inte inkommit, och sätter nu ett datum för förhandlingen.

– Det blir antagligen en muntlig förberedelse efter sommaren, då kan man hoppas att den stämningsansökan som Apsis har flaggat för har kommit in, säger Ann-Louise Roos till Rapidus.

Som Rapidus berättat tidigare anklagar Apsis Mathias Thulin för att ha stulit affärshemligheter från Apsis i samband med att han startade GetAccept samtidigt som han innehade en ledande post hos Apsis.

Thulin och kollegan Jonas Blanck kom till Apsis 2013 då de sålde sitt bolag Prospect Eye till Apsis. Efter anklagelserna om stöld och konkurrerande verksamhet presenterades i januari sades de upp från sina tjänster. Båda två befann sig då redan i Silicon Valley för att ta GetAccept genom den hajpade acceleratorn Y Combinator.

Apsis kräver i sin stämningsansökan att viten i miljonklassen ska betalas ut för varje gång Thulin har använt sig av vad som påstås var affärshemligheter.

Både Mathias Thulin och Apsis ledning har avböjt att kommentera stämningen.

Jennie Lorentsson

Apsis strid mot den före detta medarbetare Mathias Thulin och det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept ser ut att få ett rättsligt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.