måndag 6 maj 2024

inloggad som

Apsis och GetAccept möts i rätten

Apsis strid mot den före detta medarbetare Mathias Thulin och det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept ser ut att få ett rättsligt avgörande i Malmö tingsrätt. Målet gäller stöld av företagshemligheter.

Först avslog domstolen Apsis yrkanden om omedelbara förbud mot att bedriva konkurrerande verksamhet och röja eller utnyttja företagshemligheter. Även efter ny ansökan avslogs Apsis yrkanden om omedelbara åtgärder.

Den fråga som återstår handlar om huruvida och i vilken grad Mathias Thulin och GetAccept har använt sig av Apsis företagshemligheter samt om de vid vite ska förbjudas att göra det.

Rådman Ann-Louise Roos har väntat på ytterligare en stämningsansökan från Apsis sida, vilken ännu inte inkommit, och sätter nu ett datum för förhandlingen.

– Det blir antagligen en muntlig förberedelse efter sommaren, då kan man hoppas att den stämningsansökan som Apsis har flaggat för har kommit in, säger Ann-Louise Roos till Rapidus.

Som Rapidus berättat tidigare anklagar Apsis Mathias Thulin för att ha stulit affärshemligheter från Apsis i samband med att han startade GetAccept samtidigt som han innehade en ledande post hos Apsis.

Thulin och kollegan Jonas Blanck kom till Apsis 2013 då de sålde sitt bolag Prospect Eye till Apsis. Efter anklagelserna om stöld och konkurrerande verksamhet presenterades i januari sades de upp från sina tjänster. Båda två befann sig då redan i Silicon Valley för att ta GetAccept genom den hajpade acceleratorn Y Combinator.

Apsis kräver i sin stämningsansökan att viten i miljonklassen ska betalas ut för varje gång Thulin har använt sig av vad som påstås var affärshemligheter.

Både Mathias Thulin och Apsis ledning har avböjt att kommentera stämningen.

Jennie Lorentsson

Apsis strid mot den före detta medarbetare Mathias Thulin och det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept ser ut att få ett rättsligt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.