fredag 17 maj 2024

inloggad som

… som ökar omsättningen med nära 100 miljoner

Oatlys försäljning skjuter i höjden. 2015 ökade omsättningen med 94 miljoner kronor till 361 miljoner, uppger vd Toni Petersson.

– Bokföringen är inte klar ännu, men resultatet är bättre än budget. Det är med anledning att vår försäljning växer som vi behöver bygga ut, säger Toni Petersson till Rapidus.

Det kan jämföras med 2014, då Oatly omsatte 268 miljoner kronor, med en rörelseförlust på -1,6 miljoner.

Oatly förlorade i november den medialt uppmärksammade rättsprocessen med  Svensk Mjölk. Intresseorganisationen stämde Oatly för att de i sin marknadsföring framställde sin havredryck som ett nyttigare och mer klimatvänligt alternativ till mjölk.

Oatly grundades av Rickard Öste som en avknoppning från forskning vid Lunds universitet kring laktosfria livsmedelsprodukter baserade på havre. Fabriken ligger i Landskrona och huvudkontoret finns i Malmö.

Emily Binks

Oatlys försäljning skjuter i höjden. 2015 ökade omsättningen med 94 miljoner kronor till 361 miljoner, uppger vd Toni Petersson. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]