måndag 6 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Årets ekonom i Skåne Johan Röstin…

… vd för Copenhagen Malmö Port och som nyligen utsetts till Årets ekonom 2014. Priset instiftades 2010 av Ekonomiforum Skåne och delades nu ut för tredje gången.

Varför blev du årets ekonom i Skåne?

Johan Rostin— Det är en bra fråga. Jag tror att en av anledningarna är att vi har jobbat väldigt fokuserat med utvecklingen av bolaget de senaste åren. Vi har stått fast vid vår strategi att vi vill utveckla bolaget och har en tillväxtplan trots att konjunkturen inte varit den bästa. Vi har lyckats delvis med den strategin.

Priset utgörs av en EFL-utbildning. Har du bestämt dig för vilken du vill gå?

— Absolut, jag vill gå styrelseutbildningen för att bli en bättre ledare och människa.

Hur har du bidragit till CMP:s framgångar under de senaste åren?

— Först och främst, jag har ju fått priset men jag ser det som ett erkännande för CMP som bolag. Vi har lagt väldigt mycket fokus på att lägga en gemensam kultur inom CMP. Våra chefer är verksamma på båda delar av Sundet för att inte ha nationella förtecken.

Vilka marknader blir viktiga för CMP framöver?

— Vi har bearbetat Kina lite grann, tillsammans med andra marknader. Volymtalen går ju ner i den här delen av världen medan den ökar i andra delar av världen. Det är internationellt arbete för att öka volymen. Vilka marknader vill jag inte gå in på.

Hur vill du se Öresundsregionen utvecklas i framtiden?

— Jag tror det är oerhört viktigt att vi stärker regionen. Att vi blir konkurrenskraftiga ur ett infrastrukturperspektiv och att vi kopplar hamnen till den övriga infrastrukturen.

Hanna Sigeman

… vd för Copenhagen Malmö Port och som nyligen utsetts till Årets ekonom 2014. Priset instiftades 2010 av Ekonomiforum Skåne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad