torsdag 25 april 2024

inloggad som

Öronproppsbolag säkrar utlandssatsning

Malmöbolaget Happy Ears, som tillverkar avancerade öronproppar, har tagit in en investering från en affärsängel och därmed fått en ny delägare. Jukka Viitasara är bolagets designer och medgrundare, men han vill inte avslöja några detaljer kring investeringen. Rapidus kan dock berätta att det är det tidigare pokerproffset Christoffer Sonesson som har investerat ett sjusiffrigt belopp, och för det fått närmare 20 procent av bolaget.

Ägarskaran består därmed av tre personer; Jukka Viitasara, Christoffer Sonesson samt bolagets vd och andra medgrundare, Karl Berglund. Pengarna ska gå till produktutveckling av nästa generations öronproppar som med hjälp av Invest in Skåne och Media Evolution lanseras på en designmässa i Hongkong i höst.Nuvarande version av öronpropparna har en hård kärna av plast och ett mjukt ytterhölje. Det gör den speciellt anpassad för bland annat personal som arbetar i kontorslandskap, men även exempelvis musiker och nattklubbsbesökare.

— Med våra öronproppar så går det fortfarande att höra ljudet runtomkring, utan att man riskerar öronskador. Liknande proppar från våra konkurrenter kostar runt 300 kronor, men våra säljs för en femtiolapp, säger Jukka Viitasara.

Produktionen av öronpropparna sker i Stockholm och de säljs bland annat på Apoteket och DesignTorget. Bolaget har även export till Australien, Ryssland och Japan, samt ytterligare ett par länder, framförallt i Asien. Happy Ears var partner till Malmöfestivalen 2012 och nu ska bolaget göra likadant på en festival i Santiago, Chile.

— Apotek, designbutiker och musikaffärer är där vi finns, men vi tror även stenhårt på att marknadsföra oss på festivaler av olika slag, säger Karl Berglund.

Förra verksamhetsåret omsatte Happy Ears 2,6 miljoner kronor. I år räknar man med att omsättningen kommer att landa på mellan fem och tio miljoner kronor. Inom det närmaste halvåret kommer bolaget att genomföra en andra investeringsrunda, och de pengarna ska främst gå till att utöka personalen.

Happy Ears satt tills i somras på inkubatorn Minc i Malmö, men har nu flyttat från inkubatordelen till Mincs kontorshotell. Planen är dock att inom kort flytta till ett eget kontor någon annanstans.

Anders Frick

Malmöbolaget Happy Ears, som tillverkar avancerade öronproppar, har tagit in en investering från en affärsängel och därmed fått en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.