onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Minst 130 IT-tjänster att fylla på skånsk mässa

Senaste årens varsel bland Skånes telekomdrakar har inte stillat hungern efter IT-kompetens i länet. När Arbetsförmedlingen imorgon ordnar rekryteringsmässa med fokus på IT finns ett 30-tal bolag på plats. Tillsammans söker de minst 130-150 personer, enligt Arbetsförmedlingens sammanställning.

Bland utställarna på Ideon samsas lättviktare som PingPal och Combain med jättar som Sigma, QlikTech och Axis, som suger upp personal i rasande takt. Exempelvis har Axis, som kommer med sin kvartalsrapport imorgon, i genomsnitt anställt fyra personer i veckan under 2013.

— Baserat på vad bolagen själv uppgett behöver de lågt räknat anställa 130-150 personer det närmaste halvåret. De letar efter allt som finns där ute, behövet är stort, säger Emma Lindgren, projektledare på Arbetsförmedlingen.

Det är femte gången Arbetsförmedlingen i Skåne anordnar rekryteringsmässa specifikt för IT-personal. Liksom vid tidigare tillfällen räknar Emma Lindgren med 800-1.000 besökare.

Ett av de enskilda bolag som anmält störst rekryteringsbehov är MobyTech Consulting, en del den börsnoterade franska miljardkoncernen Ausy. Som Rapidus tidigare rapporterat siktar Ausy på att under året öka personalstyrkan i Lund från 25 till över 50 anställda.

Bland de mindre spelarna på plats finns Göteborgsbaserade IT-konsultbolaget Elicit, som öppnade sitt Malmökontor i början av 2013.

ilona_kiebler— I dag är vi sex fast anställda i Malmö. Vi vill plocka in sex personer till under året, men det är inte lätt att hitta rätt folk, säger Ilona Kiebler, vd och delägare i Elicits skånska dotterbolag.

Totalt närmar sig Elicit ett 50-tal anställda. Den skånska verksamheten, med bland annat Ikea och Mercedes i kundlistan, omsatte 3,8 miljoner kronor 2013 med ett knappt plusresultat.

Sedan hösten 2012, då de stora varslen från Sony Mobile och ST-Ericsson verkställts, har andelen fackanslutna ingenjörer i Skåne som går på a-kassa ökat svagt. Men i mars var andelen fortfarande bara 1,6 procent, motsvarande 192 individer.

Klicka här för att se hela listan på bolagen som jagar skånsk IT-kompetens på mässan

Erik Olausson

Senaste årens varsel bland Skånes telekomdrakar har inte stillat hungern efter IT-kompetens i länet. När Arbetsförmedlingen imorgon ordnar rekryteringsmässa med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad