söndag 24 november 2024

inloggad som

Klart med ledningsgrupp för nya Sparbanken Skåne…

Sparbankerna 1826, Färs & Frosta och delar av Sparbanken Öresund går ihop och bildar Sparbanken Skåne. Med sig får vd Bo Bengtsson en ledningsgrupp på tio personer.

Rörelsechefer blir Anders Österberg från Sparbanken Öresund, Per-Anders Lundin från Färs & Frosta och Mikael Forsberg från 1826. Kreditansvarig blir Stefan Prahl från Färs & Frosta, medan Magnus Larsson från 1826 blir riskchef.

Maria Wallinius från Färs & Frosta utses till marknadschef medan Sparbanken Öresunds HR-chef Maria Stagmo får samma post i nya banken. Administrativ chef respektive finanschef blir Ingelise Gudmann och Åsa Grundström, båda från 1826. Ny projektchef blir Lars Alkesund från Färs & Frosta.

Banken ska flytta till ett nytt ledningskontor på Byggmästaregatan i Lund, i gamla stadsbyggnadskontoret bakom järnvägsstationen. Hyresvärd blir Wihlborgs och inflyttning är planerad till i början av 2015.

Men redan nu i maj väntas Sparbanken Skåne bildas formellt, och till hösten sker sammanslagningen av 1826 och Färs & Frosta. Under 2015 ska sedan Sparbanken Öresunds kontor i Eslöv, Kävlinge, Lund och Staffanstorp inlemmas, förutsatt godkännande från ägarstiftelser och myndigheter.

Bo Bengtsson— I princip innebär det att den nya banken är helt igång vid årsskiftet 2015/2016. I de kommuner vi är verksamma kommer vi vara marknadsledande. Med fusionen får vi också en tydlig potential på företagssidan där vi ska växa, säger Bo Bengtsson och hänvisar till såväl ökad kapitalbas som möjlighet att bygga en vassare organisation.

Sparbanken Skåne får en affärsvolym på 170 miljarder kronor och drygt 420.000 kunder. Banken kommer att ägas av Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen 1826 och Sparbanksstiftelsen Öresund med 26 procent vardera samt av Swedbank med en andel på 22 procent.

Kristian Svensson

Sparbankerna 1826, Färs & Frosta och delar av Sparbanken Öresund går ihop och bildar Sparbanken Skåne. Med sig får vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Två lyckade läkemedelsemissioner

    Det var ett stort intresse för Active Biotechs nyemission, vars utfall från den kraftigt övertecknade emissionen meddelades i går kväll. Även Iconovos emission blev nästan fulltecknad av existerande aktieägare.

  • Sami Sulieman svarar

    Rapidus har i en rad artiklar granskat Malmöprofilen Sami Sulieman och hans bolag. Inför varje publicering har vi förgäves sökt Sulieman för en intervju. Nu har han återkopplat till Rapidus via mejl. Så här skriver han.

  • Många kommer att gå lottlösa ur Sulieman-affären

    Grupptalan mot Sami Sulieman och hans bolag väntas växa. Muntliga förberedelser har inletts i Malmö tingsrätt och käranden kan komma att stämma honom på miljonbelopp. Men många som pumpat in pengar i Suliemans bolag går helt lottlösa. Advokaten förklarar varför.

  • Spotlight vänder till vinst

    Besparingsprogram och avyttringar har gett effekt för den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group. Men enligt vd Peter Gönczi är de utmanande tiderna är inte över och därför har Spotlight nu gett sig in på den lukrativa kryptomarknaden.

  • Grupptalan planeras mot Sami Sulieman

    Ett mejl som Rapidus tagit del av visar att Affärsänglarna i Malmö fiskar nya pengar, främst från äldre, med löften om guld och gröna skogar. Samtidigt planeras en grupptalan mot affärsnätverket som tidigare varit i blåsväder för investeringsupplägget.

  • Cantargia vill resa 170 Mkr

    Styrelsen för Cantargia har beslutat om en företrädesemission. Bolaget trycker på gasen för att snabbare minska riskerna i projekten för att inte tappa försprånget.

  • Kraftsamling för kvinnligt kapital

    Kvinnors företagande halkar efter i Sverige. Detta vill Minc ändra på och i morgon arrangeras Nordic Female Invest Summit, för att få in fler kvinnor i investeringsvärlden och för att hjälpa kvinnliga grundare att få fler investeringar.

  • ”Investerarna ställer fel frågor”

    Flera tech-bolag som drivs av kvinnliga entreprenörer ska pitcha sina affärsidéer på Nordic Female Invest Summit. En av dessa entreprenörer är Linnea Lundmark, grundare av Soop System. Hon är kritisk till investerarnas frågor.

  • ”Det är ingen munter läsning”

    Västra Hamnen Corporate Finance i Malmö gjorde för första gången på 19 år förlust under ett kvartal. Det framgår av den färska rapporten. Vd Oscar Ahlgren är besviken. – Det är ingen munter läsning, säger han.