lördag 11 maj 2024

inloggad som

Perstorpveteran bakom nytt medicinteknikbolag

Efter att ha noterat såväl Nexam Chemical som medicinteknikbolaget Vigmed på First North är Perstorpveteranen Lennart Holm på gång med en ny satsning, denna gång inom sårvård. Med i nystartade DermaZip i Helsingborg finns Vigmeds vd Finn Ketler och affärsutvecklingschef för Amerika, Henrik Olsen.

De tre blir delägare tillsammans med uppfinnaren Henrik Falk och Stockholmsbaserade plastikkirurgen Charles Randquist. Verksamheten i DermaZip ska dock inte ha någon koppling till Vigmed, uppger Lennart Holm, utan fungera som ett utvecklingsbolag för att testa Henrik Falks och Charles Randquists idéer inom sårvård.

— Vi håller på att ta fram några prototyper som vi vill utvärdera. Faller det väl ut går vi vidare. Framåt sommaren vet vi mer, säger Lennart Holm utan att vilja precisera närmare vilken teknik det handlar om.

Lennart Holm är tidigare koncernchef för Perstorp men arbetar i dag som styrelseledamot och investerare i en lång rad utvecklingsbolag. Utöver Nexam Chemical och Vigmed, som både noterades på First North under 2013, handlar det bland annat om Nattaro Labs på Lund Life Science Incubator, som utvecklar lusfällor baserade på feromoner, samt Polygiene i Malmö, vars teknik används för att preparera plast och textilier med antibakteriella silverjoner.

Största delen av sin tid lägger han dock på Brunkeberg Systems, med en handfull anställda och metallpulvertillverkaren Höganäs ägare Lindéngruppen som huvudägare. Bolaget kommersialiserar en patenterad teknik för att montera glasfasader på höga byggnader, bland annat med hjälp av vertikala aluminiumlister på byggnaden — även det en idé från Henrik Falk.

Erik Olausson

Efter att ha noterat såväl Nexam Chemical som medicinteknikbolaget Vigmed på First North är Perstorpveteranen Lennart Holm på gång med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen