söndag 3 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på LU Innovation System, Lunicore och Sandéns

Lunds universitets holdingbolag LU Innovation System, tidigare Luis, har värvat Anders Boman som ny portföljansvarig med fokus på teknikbolag. Han har de senaste 25 åren bott i Australien och kommer närmast från en post som projektledare på Queensland University of Technology. Christine Widstrand kommer vara kvar som portföljansvarig för LU Innovation Systems life science-bolag samt ha det övergripande ansvaret. LU Innovation System har i dag ägarandelar i 44 bolag, däribland Sol Voltaics, BioActive Polymers och LTH-avknoppningen Cognibotics.

Lunicore Studentkonsult i Lund får Emil Eriksson som ny vd. Han tar över posten från Björn Strid, som går vidare till marknadsavdelningen på Malmöbaserade Thule. Eriksson har tidigare arbetat i riksdagen och som PR-konsult. Uppdraget som vd för Lunicore sträcker sig över 1,5 år. Bland företagets kunder finns Lantmännen, Trelleborg och AF Bostäder. Företaget omsatte 3 miljoner under 2012, Emil Eriksson räknar med 3,5 miljoner i år. Lunicore ägs till 90 procent av universitetet och till 10 procent av studenter, via en ekonomisk förening.

Ett generationsskifte har skett på reklamtryckeriet Sandéns Security Printing i Eslöv. Ingemar Sandén, vd sedan 1978, har nu lämnat över rodret till sönerna Martin, som blir ny vd, och Henrik, som blir vice vd. Sandéns grundades på 1920-talet har utvecklats till ett av Nordens största tryckeri inom reklam- och skraplotter. Bolaget omsatte 50,9 miljoner kronor 2012 och gjorde ett knappt minusresultat.

Rapidus

Lunds universitets holdingbolag LU Innovation System, tidigare Luis, har värvat Anders Boman som ny portföljansvarig med fokus på teknikbolag. Han […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggadVårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl