torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Amerikansk miljonorder till Verifyter

Mjukvarubolaget Verifyter på Ideon i Lund behöver en handfull stora kundkontrakt för att nå positivt kassaflöde nästa år. Nu har bolaget plockat det första genom en miljonaffär med en stor amerikansk halvledartillverkare.

Sedan tidigare använder Nasdaq-noterade Synopsys Verifyters mjukvara Pindown för att automatiskt lokalisera i vilken version av programkod som ett fel uppstod och vem som då stod för koden. Enligt tester som Verifyters vd Daniel Hansson ska presentera på en branschmässa i Texas i veckan gör mjukvaran att det går fyra gånger snabbare att rätta till buggar i integrerade kretsar jämfört med manuella metoder.

Den nya kunden vill Daniel Hansson inte nämna vid namn, men han säger att det rör sig om ett stort amerikanskt halvledarbolag.

— Det är en större kund än Synopsys, som betalar mer pengar för fler licenser. Vi behöver 3-4 sådana affärer till så går vi med plus, säger Daniel Hansson.

I juni tog bolaget in riskkapital från Sydsvensk Entreprenörfond, Spintop Ventures och styrelseordföranden Lars-Eric Lundgren, grundare av Hardi Electronics och ägare sedan tidigare. Pengarna skulle gå till en bredare satsning i USA där Verifyter nu öppnat ett dotterbolag i Silicon Valley med en anställd. På kontoret i Lund arbetar i dag fem personer.

Senaste räkenskapsåret, som slutade i augusti, omsatte Verifyter omkring 300.000 kronor och gjorde en förlust på cirka 1,5 miljoner kronor. Daniel Hansson räknar dock med att nå positivt kassaflödet i slutet av 2014 och att bolagets kassa ska räcka tills dess.

— Vi har ett företag i Europa och ett antal i USA som just nu utvärderar Pindown, säger Daniel Hansson.

Erik Olausson

Mjukvarubolaget Verifyter på Ideon i Lund behöver en handfull stora kundkontrakt för att nå positivt kassaflöde nästa år. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.