fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Amerikansk miljonorder till Verifyter

Mjukvarubolaget Verifyter på Ideon i Lund behöver en handfull stora kundkontrakt för att nå positivt kassaflöde nästa år. Nu har bolaget plockat det första genom en miljonaffär med en stor amerikansk halvledartillverkare.

Sedan tidigare använder Nasdaq-noterade Synopsys Verifyters mjukvara Pindown för att automatiskt lokalisera i vilken version av programkod som ett fel uppstod och vem som då stod för koden. Enligt tester som Verifyters vd Daniel Hansson ska presentera på en branschmässa i Texas i veckan gör mjukvaran att det går fyra gånger snabbare att rätta till buggar i integrerade kretsar jämfört med manuella metoder.

Den nya kunden vill Daniel Hansson inte nämna vid namn, men han säger att det rör sig om ett stort amerikanskt halvledarbolag.

— Det är en större kund än Synopsys, som betalar mer pengar för fler licenser. Vi behöver 3-4 sådana affärer till så går vi med plus, säger Daniel Hansson.

I juni tog bolaget in riskkapital från Sydsvensk Entreprenörfond, Spintop Ventures och styrelseordföranden Lars-Eric Lundgren, grundare av Hardi Electronics och ägare sedan tidigare. Pengarna skulle gå till en bredare satsning i USA där Verifyter nu öppnat ett dotterbolag i Silicon Valley med en anställd. På kontoret i Lund arbetar i dag fem personer.

Senaste räkenskapsåret, som slutade i augusti, omsatte Verifyter omkring 300.000 kronor och gjorde en förlust på cirka 1,5 miljoner kronor. Daniel Hansson räknar dock med att nå positivt kassaflödet i slutet av 2014 och att bolagets kassa ska räcka tills dess.

— Vi har ett företag i Europa och ett antal i USA som just nu utvärderar Pindown, säger Daniel Hansson.

Erik Olausson

Mjukvarubolaget Verifyter på Ideon i Lund behöver en handfull stora kundkontrakt för att nå positivt kassaflöde nästa år. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.