torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Ny strukturaffär i skånska bemanningsbranschen

Malmöföretaget Palm & Partners Bemanning köper Helsingborgsbaserade Utbildarna Bemanning AB. Genom förvärvet befäster bolaget sin position som den största skånskägda spelaren inom bemanningsbranschen.

Runt 100 medarbetare följer med i affären som blev klar i fredags. Utbildarna Bemanning verkar inom industri, verkstad och lager och kunderna finns i nordvästra Skåne. Säljare är grundarna Nils Assargård och Ragnar Thore.

johnny_gunnarsson— Utbildarna Bemanning har klarat att växa med goda marginaler under en tuff konjunktur. Genom uppköpet stärker vi oss i Västsverige och kan få bra synergier när personalen kan röra sig mellan de olika kontoren, säger Palm & Partners vd Johnny Gunnarsson till Rapidus.

Tillsvidare ska Utbildarna Bemanning, som har kontor i Helsingborg, Ängelholm och Klippan, att drivas vidare som ett separat dotterbolag. Med förvärvet kommer koncernens omsättning att landa på närmare 140 miljoner kronor i år. Då står Utbildarna Bemanning för drygt 30 miljoner.

Köpet blir det andra i Helsingborg för Palm & Partners Bemanning som sensommaren 2012 förvärvade Assist Bemanning. Där bedrevs dock största delen av verksamheten i Halmstad och Göteborg.

— Vi är nöjda med det uppköpet och i år har vi sett en tillväxt på omkring tio procent med en marginal på cirka fem procent. Sedan jag tillträdde 2007 har vi sett att marginalerna pressas och jag tror att branschen står inför ytterligare konsolideringar, säger Johnny Gunnarsson.

Fler aktörer inom branschen har också varit aktiva på den skånska transaktionsmarknaden de senaste åren. Tidigare i höstas rapporterade Rapidus om att Helsingborgsbolaget Dreamwork fick en ny majoritetsägare i affärsmannen Claes Kinells investeringsbolag Muirfield Invest. Dessutom tog Montico under 2012 hand om konkursboet i Effekt Personal.

Joel Lyth

Malmöföretaget Palm & Partners Bemanning köper Helsingborgsbaserade Utbildarna Bemanning AB. Genom förvärvet befäster bolaget sin position som den största skånskägda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad