fredag 10 maj 2024

inloggad som

Strukturförändring gynnar skånsk IT-koncern

Lundabaserade e-handels- och e-learningkoncernen InXL har senaste året ökat personalstyrkan från 60 till 75 personer. Bakom tillväxten ligger bland annat en trend där ansvaret för utbildningar i företag och organisation i allt högre grad flyttas över från personal- till marknadsavdelningarna, uppger vd Per Wargéus.

Under 2011 gjordes strukturen om i dåvarande Avensia. Konsultverksamheten övergick till dotterbolaget Lightstorm, sedermera omdöpt till Force12. Sedan dess har moderbolaget Avensia Innovation bytt namn till InXL Innovation och verksamheten delats upp i de fyra dotterbolagen Avensia, Force12, Mashie och Grade. 

Avensia och Force12 står tillsammans för omkring två tredjedelar av koncernens omsättning. Grade utvecklar system för e-learning och Mashie har tagit fram ett digitalt kostplaneringssystem.

En av Grades senaste storaffärer var med Regionalt Cancercentrum Norr i Umeå, och Per Wargéus ser stora möjligheter inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Per Wargeus— Vi märker också att många universitet börjar bli mer affärsdrivande och vill synas mer på marknaden, vilket gynnar oss. Generellt sett flyttar allt fler ansvaret för utbildning från personal- till marknadsavdelningen och det leder till att det satsas mer pengar på området, säger Per Wargéus.

Koncernen har kontor i Lund, Helsingborg, Köpenhamn och Stockholm och är sedan 2007 noterat på First North. Första halvåret var omsättningen 36,7 miljoner kronor, knappt fem miljoner kronor mer än motsvarande period ifjol.

— Eftersom vi är börsnoterade kommunicerar vi inte specifika siffror i förväg, men vi har bra tryck på e-handelsområdet där vi anser oss vara marknadsledande i Sverige, säger Per Wargéus.

Anders Frick

Lundabaserade e-handels- och e-learningkoncernen InXL har senaste året ökat personalstyrkan från 60 till 75 personer. Bakom tillväxten ligger bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen