söndag 25 februari 2024

inloggad som

Spintop och Sydsvensk Entreprenörfond investerar i mjukvara

Tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren går Malmöbaserade Spintop Ventures in med ett hemligt miljonbelopp i Ideonbolaget Verifyter. Pengarna ska främst användas till att öka närvaron i Silicon Valley, där Verifyter sedan tidigare har Nasdaq-noterade Synopsys som kund.

Verifyters mjukvara Pindown används för att spåra de programmeringsfel som upptäcks vid automatiska tester. Tekniken bygger på att samköra testprocessen med versionshanteringssystemet för att se i vilken version av mjukvaran felet dök upp första gången och vem som då stod för koden.

Bolaget grundades 2010 av Daniel Hansson och Erik Åkerfeldt, båda med en bakgrund på ST-Ericsson. Ordförande är Lars-Eric Lundgren, som gick in med två miljoner kronor i finansiering av bolaget i början av 2012. Med de nya pengarna på plats ska verksamheten det närmaste året kunna växa till 7-10 anställda i Lund och Silicon Valley, uppger Finn Persson, partner på Spintop Ventures.

Finn Persson— Vi har följt Verifyter sedan hösten 2011 och tycker de har gjort stora framsteg. På kundsidan ser det mycket bra ut och med investeringen ska de kunna göra en ordentlig etablering i Silicon Valley, säger Finn Persson till Rapidus.

Han vill dock inte säga hur mycket pengar som Spintop, Sydsvensk Entreprenörfond och Lars-Eric Lundgren pumpar in. Verifyters vd Daniel Hansson har tidigare uppgett att bolaget var på jakt efter en miljon dollar till USA-expansionen. Senaste bokslutet, som sträcker sig till augusti 2012, omsatte företaget 290.000 kronor och gjorde en förlust på 1,5 miljoner.

Spintop Ventures grundades 2010. Kapitalet kommer från ett 30-tal affärsänglar, däribland Lars-Eric Lundgren, Crafoordska stiftelsens vd Lennart Nilsson, Mobile Loyaltys styrelseordförande Sterner de la Mau samt Illusion Labs grundare Andreas Alptun och Carl Loodberg. Verifyter blir Spintops sjätte investering och den andra i Skåne efter höstens satsning på det digitala tårtbudet Pastry Sweden i Malmö.

— Det blir nog inga nya investeringar från vår första pott. Men efter sommaren drar vi igång en ny omgång, med pengar från samma skara samt en del nya namn, säger Finn Persson.

Erik Olausson

Tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren går Malmöbaserade Spintop Ventures in med ett hemligt miljonbelopp i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.