fredag 26 april 2024

inloggad som

Spintop och Sydsvensk Entreprenörfond investerar i mjukvara

Tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren går Malmöbaserade Spintop Ventures in med ett hemligt miljonbelopp i Ideonbolaget Verifyter. Pengarna ska främst användas till att öka närvaron i Silicon Valley, där Verifyter sedan tidigare har Nasdaq-noterade Synopsys som kund.

Verifyters mjukvara Pindown används för att spåra de programmeringsfel som upptäcks vid automatiska tester. Tekniken bygger på att samköra testprocessen med versionshanteringssystemet för att se i vilken version av mjukvaran felet dök upp första gången och vem som då stod för koden.

Bolaget grundades 2010 av Daniel Hansson och Erik Åkerfeldt, båda med en bakgrund på ST-Ericsson. Ordförande är Lars-Eric Lundgren, som gick in med två miljoner kronor i finansiering av bolaget i början av 2012. Med de nya pengarna på plats ska verksamheten det närmaste året kunna växa till 7-10 anställda i Lund och Silicon Valley, uppger Finn Persson, partner på Spintop Ventures.

Finn Persson— Vi har följt Verifyter sedan hösten 2011 och tycker de har gjort stora framsteg. På kundsidan ser det mycket bra ut och med investeringen ska de kunna göra en ordentlig etablering i Silicon Valley, säger Finn Persson till Rapidus.

Han vill dock inte säga hur mycket pengar som Spintop, Sydsvensk Entreprenörfond och Lars-Eric Lundgren pumpar in. Verifyters vd Daniel Hansson har tidigare uppgett att bolaget var på jakt efter en miljon dollar till USA-expansionen. Senaste bokslutet, som sträcker sig till augusti 2012, omsatte företaget 290.000 kronor och gjorde en förlust på 1,5 miljoner.

Spintop Ventures grundades 2010. Kapitalet kommer från ett 30-tal affärsänglar, däribland Lars-Eric Lundgren, Crafoordska stiftelsens vd Lennart Nilsson, Mobile Loyaltys styrelseordförande Sterner de la Mau samt Illusion Labs grundare Andreas Alptun och Carl Loodberg. Verifyter blir Spintops sjätte investering och den andra i Skåne efter höstens satsning på det digitala tårtbudet Pastry Sweden i Malmö.

— Det blir nog inga nya investeringar från vår första pott. Men efter sommaren drar vi igång en ny omgång, med pengar från samma skara samt en del nya namn, säger Finn Persson.

Erik Olausson

Tillsammans med Sydsvensk Entreprenörfond och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren går Malmöbaserade Spintop Ventures in med ett hemligt miljonbelopp i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.