söndag 12 maj 2024

inloggad som

Malmöentreprenörer växlar upp Salads and Smoothies

Sedan starten 2009 har snabbmatskedjan Salads and Smoothies växt till fem restauranger. Under hösten gör företaget sina första etableringar utanför Malmö, med nya restauranger i Lund och Helsingborg.

Parallellt letar bolaget lokaler på en rad platser runt om i Sverige, däribland Göteborg och Stockholm. Den aggressiva tillväxten ska i huvudsak ske med egen kraft och tidigare planer på att hitta franchisetagare sparas till framtida utlandsetableringar.

— Så långt vi kan ska vi växa med eget kapital och ägartillskott. Om vi accelererar tillväxten kan vi behöva mer pengar, säger Alexander Zinnert.

Han har grundat Salads and Smoothies tillsammans med krögaren Henrik Regnér, som äger och driver restaurang Atmosfär i centrala Malmö, samt Sammy Challal, som har en bakgrund från webb- och mediebolaget Quickspot i Malmö. Med som ägare finns även Dan och Ulf Magnusson, ägare till byggbolaget Otto Magnusson, som köpte en fjärdedel av aktierna i början av 2012.

Salads and Smoothies närapå dubblade omsättningen under 2012 till 27 miljoner kronor. I år räknar ledningen med att nå 40 miljoner. Inräknat centralköket i Malmö, som även framöver kommer sköta tillagningen av dressingar och prepareringen av råvaror, sysselsätter Salads and Smoothies 28 anställda.

Erik Olausson

Sedan starten 2009 har snabbmatskedjan Salads and Smoothies växt till fem restauranger. Under hösten gör företaget sina första etableringar utanför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen