fredag 22 november 2024

inloggad som

Roskildefestivalen investerar i dansk mobilteknik

|  ,
|  

Årets Roskildefestival betyder affärer för batteriteknikbolaget Getvolt från Köpenhamn som tar fram laddningslösningar för mobiltelefoner på campingplatser. Med tre miljoner i startkapital har verksamheten på kort tid växt till att sysselsätta 15 anställda.

Förutom affärsänglar har även Roskildefestivalen satsat 600.000 danska kronor i Getvolt, som totalt har tagit in tre miljoner danska kronor genom en kombination av riskkapital och lån.

Affärsidén är enkel: antalet smartphones växer och det gör också behovet att ladda dem på festivaler som den i Roskilde där det inte finns någon stickkontakt runt hörnet. Det behovet täcker Gevolt, som startade som ett projekt på Danmarks Tekniske Universitet.

Grundartrion har satt upp ett enkelt system med externa batterier som festivalbesökarna hämtar ut för en mindre summa. Batteriet kan sedan bytas ut under festivalens gång när det har laddats ur.

— De senaste åren skulle vi bevisa att konceptet fungerar. Nu ska vi bevisa att affärsmodellen också håller, säger medgrundaren Trygve Aabye Dam.

Åtskilliga festivaler i Danmark och utlandet har efterfrågat Gevolts produkter. Firman var precis på Jelling-festivalen och tekniken ska användas på Folkemødet på Bornholm, Hultsfredsfestivalen och Bråvalla festival i Norrköping. Därtill ska festivaler i Schweiz och England samt Ghana använda systemet.

— Vi ska säkert ut och ta in mer kapital för vi växer väldigt snabbt nu, Trygve Aabye Dam.

I fjol hade bolaget en campingvagn på Roskildefestivalen. I år ska tre containrar sättas upp på campingområdet som tar emot 100.000 deltagare och personal.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Årets Roskildefestival betyder affärer för batteriteknikbolaget Getvolt från Köpenhamn som tar fram laddningslösningar för mobiltelefoner på campingplatser. Med tre miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.

  • ”Det är dags att satsa”

    Malmöbaserade Haki Safety som tillverkar byggnadsställningar har lämnat sparbetingen bakom sig. Med ett förvärv för 100 Mkr markerar vd Sverker Lindberg att det är dags att satsa.

  • Thule gör miljardförvärv

    Fritidsprylföretaget Thule i Malmö köper australiensiska Quad Lock som tillverkar mobiltelefonhållare för cyklar och motorcyklar. – Nu tar vi Thule till nästa nivå, säger vd Mattias Ankarberg.

  • Lättnadsrally i Thule

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Haki Safety, Swedencare, Lime Technologies och Thule som fick aktiemarknaden att pusta ut.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.

  • Uppstuds för Beammwave

    Mobilteknikbolaget Beammwave i Lund har fått se sin aktie studsa upp under hösten. – Vi har äntligen satt ihop en produkt som går att visa för kunder, säger vd Stefan Svedberg.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Mobile Heights byter namn

    Namnet för teknikklustret Mobile Heights har spelat ut sin roll. Det handlar varken om mobilindustri eller om den geografiska anspelningen på höjden i norra Lund längre. Därför är det dags för ett namnbyte som ska signalera den nya tiden. Det nya namnet är…

  • Gasporox- en startup som blev lönsam

    Gasporox är bolaget som startade med en uppfinning på Lunds Universtitet. Efter åtta förlustår på börsen ser det ut som att vd Märta Lewander Xu skapat ett lönsamt företag.