onsdag 24 april 2024

inloggad som

Limhamn blir huvudsäte för PolyPeptide-koncernen

Multinationella PolyPeptide Group samlar sin koncernledning i Sverige hos ett av företagen i gruppen, läkemedelsproducenten PolyPeptide Laboratories i Limhamn. I juli sker flytten för sista delen, marknadsföring och försäljning, som nu sitter i danska Hillerød och leds av Jan Christensen.

PolyPeptide Laboratories nye vd, Jens Fricke, berättar för Rapidus att detta är ett led i en överordnad konsolidering av koncernens verksamhet, som görs för att utnyttja synergifördelar mellan anläggningarna.

Sedan tidigare har ledningsfunktionerna för ekonomi, forskning och utveckling samt produktion samlats i Limhamn. Koncernchefen, Jane Salik är den enda i den globala ledningen som inte flyttar. Hon sitter kvar i Los Angeles på ett av koncernens amerikanska kontor. Gruppen, som ingår i sfären runt Ferring-grundaren Frederik Paulsens son Frederik Paulsen Jr, har också anläggningar i Danmark, Frankrike och Indien.

Produktionsläggningen i Limhamn är välutnyttjad och de flaskhalsar som finns behöver lösas på ett ”intelligent sätt”. Jens Frickes främsta uppgift som ny vd är att organisera sin personal så att deras kompetens och tid utnyttjas optimalt.

Jens Fricke— Det kan vara svårt att bygga till här i Limhamn, samtidigt som vi måste se över våra kostnader. Om vi inte har fokus på att förbättra oss får vi på sikt svårare att konkurrera på vår marknad, säger han.

Bolagsgruppens fokus ligger på att ge service till små och stora läkemedelsbolag inom allt från utveckling, småskalig produktion till kliniska försök, upp till kontinuerlig produktion.

För tillfället har koncernen en handfull kundprojekt som befinner sig i klinisk fas III. Om några av dessa studier blir godkända är det sannolikt att dessa produkter ska framställas i Limhamnsanläggningen. Besked kan komma tidigast om ett halvår, enligt Jens Fricke.

I dag körs knappt tio olika kundprodukter i Limhamnsanläggningen, som har cirka 160 anställda. Koncernen, med totalt 400 anställda, producerar även egna generikaläkemedel.

Elisabet Ottosson

Multinationella PolyPeptide Group samlar sin koncernledning i Sverige hos ett av företagen i gruppen, läkemedelsproducenten PolyPeptide Laboratories i Limhamn. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.