tisdag 16 april 2024

inloggad som

… medan Boozt fyller på kassan

E-handelsbolaget Boozt i Malmö, med Sunstone Capital och skotillverkaren Ecco som storägare, tar in drygt elva miljoner kronor från nya investerare. Kapitalet går till fortsatt expansion för e-handeln som säljer kläder och accessoarer på den europeiska marknaden.

— Vi har tagit in elva miljoner nu men samtliga existerande ägare är beredda att gå in med mer kapital, säger Sunstone Capitals partner Eric-Alan Rapp, som också sitter i Boozts styrelse.

Störst del i denna runda tar privata riskkapitalbolaget Net Departo Toshi vars ägarskara består av ledande personer från logistikföretaget Logent, som bland annat sköter hanteringen vid Boozt lager i Ängelholm.

— I vårt arbete har vi sett Boozts utveckling och jag tror att e-handeln kommer att fortsätta utvecklas starkt, därför går vi in som en mindre delägare, säger Net Departo Toshis vd Lars-Göran Ahlberger till Rapidus.

Investeringen blir den tredje för riskkapitalbolaget, som har sin bas i Stockholm.

2011 omsatte Boozt 165 miljoner kronor med en förlust på 77 miljoner. Förutom den egna webbutiken, som samlar en rad märken, använder bland andra Ecco Boozts system för sin webbhandel. Eric-Alan Rapp vill inte ge några siffror för 2012 men är nöjd med den fortsatta tillväxten.

— Det är en rimlig väg att notera den här typen av bolag, men det kan alltid ske uppköp på vägen. Marknaden mognar och det gör också att de tänkta köparna blir mer globala, jag har fört samtal med amerikanska intressenter och aktörer öster ut, säger Eric-Alan Rapp.

Förutom Sunstone Capital och Ecco har Boozt sedan knappt ett år tillbaka norska riskkapitalbolaget Verdane Capital som delägare.

Joel Lyth

E-handelsbolaget Boozt i Malmö, med Sunstone Capital och skotillverkaren Ecco som storägare, tar in drygt elva miljoner kronor från nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.