onsdag 1 maj 2024

inloggad som

TFS köper life science-enhet från Semcon

Trial Form Support vilar inte på hanen efter höstens förvärv av italienska Dimensione Ricerca. Med köpet av börsnoterade Semcons Lundabaserade verksamhet inom kontraktsforskning följer såväl personal som en ny kundstock.

Enheten är specialiserad på inhämtning och hantering av data i samband med kliniska försök. 2011 köptes den upp av Semcon från Lundabolaget Stricent, som då var i rekonstruktion.

Med köpet får TFS kompetens inom ett system för hantering av patientdata ursprungligen utvecklat av Stricent, som enligt Nordenchefen Jan Hellqvist lämpar sig väl för fas IV-studier. Men han räknar också med att affären ska stärka TFS inom tidiga försök, samtidigt som kundkretsen breddas.

Jan_Hellqvist— Medan vi jobbat mycket med stora läkemedelsbolag har Semcon fler medicinteknikbolag och små forskningsbolag i kundlistan, säger Jan Hellqvist till Rapidus.

Sju anställda följer med i köpet, varav sex i Lund och en i Stockholm. TFS sysselsätter därmed närmare 160 anställda i Norden och runt 560 globalt. Köpeskillingen hålls hemlig.

Liksom köpet i december av kontraktsforskningsbolaget Dimensione Ricerca, med 40 anställda i Rom och Milano, är affären en del av TFS långsiktiga expansionsplan. Och den slutar inte än.

— Vi tittar på fler förvärv, men inget är klart än, säger Jan Hellqvist.

TFS ägs i sin helhet av Daniel Spasic och omsatte 286 miljoner kronor 2011, med 1,9 miljoner kronor i vinst efter skatt. Jan Hellqvist vill inte precisera några siffror för 2012 men säger att såväl omsättningen som vinstmarginalen ökat.

Konsultkoncernen Semcon har runt 3.000 anställda globalt, främst inom design och produktutveckling för en rad branscher. Semcon har huvudkontor i Göteborg och är noterat på Stockholmsbörsen.

Erik Olausson

Trial Form Support vilar inte på hanen efter höstens förvärv av italienska Dimensione Ricerca. Med köpet av börsnoterade Semcons Lundabaserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad