torsdag 18 april 2024

inloggad som

Grundaren av System Verification årets företagare i Malmö

Röda mattan var utrullad för regionens företagare när Malmö stad höll näringslivsgala på måndagskvällen. Utanför operahuset föll snön — inne i salongen duggade priserna tätt.

Till årets företagare utsågs Hamdija Jusufagic, vd på System Verification, som han grundade år 2002. Bolaget är inriktat på test och verifiering av mjukvara. Tillväxten har varit snabb trots senaste årens världsekonomiska kris. I fjol landade omsättningen på 143 miljoner kronor, att jämföra med 119 miljoner 2011.

System Verification har 185 anställda och ägs till 51 procent av Hamdija Jusufagic, med investmentbolaget Neqst Partner som övrig ägare.

Malmö stads näringslivspris inom life science gick till Medeonbolaget Galenica, grundat av apotekarna Ronnie Wallin och Henri Hansson. Huvudinriktningen är kontraktsforskning inom området galenik, det vill säga läkemedelsformulering.

I höstas lanserades den första egna produkten, en kräm för behandling av psoriasis och eksem. Företaget har ett 40-tal anställda.

Övriga pristagare under kvällen var:

* Kreativa näringar: Tarsier Studios
* Årets jobbkomet: Jovan Bojcevski, Ultra Clean
* Bästa Malmöambassadör: Karin Mårtensson, Malmö Arena
* Näringslivsrookie: Nathalie Lameri och Imad Ibrahim, Universal Pixel
* Mångfaldpriset: Fanny Borg, Ikea
* Synnerliga insatser för Skånes utveckling: Colin Carlile, ESS

Klicka här för ett snabbt bildspel från minglet på operan.

Kristian Svensson

Röda mattan var utrullad för regionens företagare när Malmö stad höll näringslivsgala på måndagskvällen. Utanför operahuset föll snön — inne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.